3-as metró - újra életveszélyes

2012.11.22. 20:31 :: Dörnyei József

A 3-as metró újra életveszélyes lett, most a sínek koptak el. Használt!!! MÁV síneket terveznek beszerezni és javítás!!! után azt akarják beleépíteni.

A felelőtlenségnek sajnos nincsen határa Magyarországon. Hosszú ideig gyulladós metró szerelvényekkel szállították az utasokat, amik közül hetente egy kigyulladt. Mostanra ezt a problémát sikerült megoldani egyrészt az új metró szerelvények üzembe állításával, amivel a legrosszabb állapotban levő szerelvényeket lecserélték, másrészt valószínűleg javítottak a meglevő szerelvények gyulladásra hajlamos, elöregedett elektromos rendszerén is.

A 2-es metró sínjei GYF országlása alatt érték el az élettartamuk végét és az akkori kormányzat szó nélkül kicseréltette őket. Sokan emlékeznek rá, akkor kellett buszozni a 2-es vonalon fél éveket, különböző szakaszokon. Nagy felfordulással járt és sok pénzbe került, de megcsinálták.

A 3-as metró sokat szenvedett OV országlása alatt, pl. áttoltak felette egy túlsúlyos repülőgépet, ami miatt leszakadt és megrepedt pár helyen a mennyezet. A sínek mostanra adták meg magukat.

A síneket ki kell cserélni. Nem a MÁV-tól beszerzett használt szarral, hanem új sínekkel. A használt sínek költsége 200M körül van. A behegesztésük is kerül még valamennyibe.

A BKK által tervezett Erzsébet híd pesti hídfő felújítás teljesen felesleges és 3Mrd-ba kerül. A Kossuth tér felújítása 10Mrd.

Javaslom, hogy a két teljesen felesleges projektet szüntessék meg és újítsák fel helyette belőle a 3-as metrót.

Sajnos a Mekk mesterek, akik vezetik az országot, nem tudnak különbséget tenni kötelező kiadások, jó lenne, ha volna kiadások és teljesen felesleges pénzszórás között. Ez egy hátránya annak, ha Mekk mesterek vezetik az országot...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr354920492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása