Matolcsy csomag - hatások a KKV szektorban és önkormányzatoknál

2012.10.19. 06:00 :: Dörnyei József

A Matolcsy csomag részleteit tegnap jelentette be a miniszter úr. Elsösorban a bankokon csattant az ostor. Ök meg fogják oldani a feladatot, nem ök fogják lenyelni a békát. A békát a KKV szektor fogja lenyelni, valamint a lakosság.

Amire a KKV-nak figyelnie kell

A KKV-knak fel kell most azonnal készülnie arra, hogy nem lesz banki hitel. Nem drágán lesz a hitel, hanem sok KKV számára nem lesz egyáltalán.

Ez a hitelre szoruló KKV-k számára nem egy jó hír, de az éremnek mindig két oldala van.

Sok KKV fejre fog állni, elsösorban a tökeigényes szektorokban, ahogy nem kapnak hitelt és csödbe mennek.

Emiatt fel fog szabadulni piaci rés. Aki KKV indításban gondolkodott eddig, de nem tette meg, annak most jött el az ideje. Sok KKV tönkre fog menni, ezek helyére lehet indítani céget.

A másik opció a KKV felvásárlás. A csödbe ment KKV-kat fel lehet vásárolni, méghozzá igen kevés pénzért. Ne felejtsük el, hogy nincsen hitel, kevés vásárló lesz a piacon. A hitelezök igen jutányos áron hajlandóak lesznek szabadulni egy-egy KKV-tól, ami a csödeljárás alatt is viszi a hitelezök pénzét...

Akinek van pénze, az most kaszálhat majd rendesen. Most lehet 100 milliomosból milliárdossá válni.

Amire az önkormányzatoknak figyelnie kell

Sok önkormányzatnak sem lesz hitel. Néhány szerencsés kaphat esetleg állami hitelt, de a többség nem fog kapni. A cigánykodó önkormányzatok lesznek az elsök, akiknek a kutya nem ad kölcsön. Pl. azok, akik nem tartották be a szerzödéseiket, lásd E-Star cigánykodás. Sok önkormányzat megy csödbe.

A csödbe menö önkormányzatoktól el fog menekülni a lumpi, segélyezett lakosság a jól menö önkormányzatokhoz, mert nem kapja meg a segélykét. A jól menö önkormányzatoknak még most kell lépniük és például az önkormányzati segélyeket 2 év bejelentett lakcímhez kell kötni. Így a lumpik nem a mi városunkba mennek segélyért, hanem oda, ahol ezt az óvintézkedést elmulasztották megtenni.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr174856283

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.19. 11:54:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása