Az IMF és Orbán Viktor

2012.10.10. 17:49 :: Dörnyei József

Lehet vajon egy 500 kg-os szürke medvével sikeresen fegyvertelen közelharcban nyerni? Természetesen lehet. Csak arra kell ügyelni, hogy a küzdelem minden pillanatában minimum 100 méter legyen köztünk és a medve között. Ebben az esetben el lehet érni egy döntetlent...

Az IMF nélkül Magyarország vitéz GYF kormányzása alatt már csődbe ment volna. Ez egy vitathatatlan tény.

Ma OV komoly sajtó nyomás alatt van, hogy kössön valamilyen megállapodást az IMF-el.

Az IMF csak feltételekkel hajlandó azonban kölcsönt adni Magyarországnak, aminek az oka a gazdaságpolitikai ámokfutás, amit 2001 óta Magyarország művel, kiemelten a 2010-es időszakot, ahol még ráadásul az OV kormány cigánykodott és mindenkitől lopta a pénzt, akitől csak tudta.

Per pillanat nagy gazdaságpolitikai váltásnak vagyunk tanúi, az OV kormány rájött arra, hogy a bűnözés nem kifizetődő, többet veszít, mint amennyit nyer.

Egy bűnözőnek azonban nagyon, de nagyon lassan bocsátanak meg, bizalom vele szemben még nehezebben alakul ki.

Nem csoda, ha az IMF feltételei nagyon kemények.

A személyes véleményem az, hogy az OV kormány az IMF ügyben helyesen jár el - egyenlőre nem kell az IMF.

Az állampapír befektetőktől szerencsére még OV sem mert lopni, ezért ők bíznak abban, hogy visszakapják a befektetett pénzüket, legalábbis abban mindenképpen, hogy az OV cigánykodás rájuk nem vonatkozik.

Az IMF hitel a sajtóban terjesztett információkkal szemben nem ingyenes és nem is olcsó.

Mivel az IMF ellen az egyetlen alternatíva a hiteles államháztartás és a nagyon alacsony hiány, ezért az IMF "közelharcból" csak profitál az ország, mert az OV kormány abbahagyta a cigánykodást, csak módjával lop és a tőle elvárható maximális mértékben odafigyel az államháztartásra.

Szóval az ország profitál az IMF mumusból, akkor is, ha csak 100 méteres távolságból küzd vele OV.

Ha jön a nagy gazdasági válság, az el fogja mosni Magyarországot, a többivel együtt, akár van IMF hitel, akár nincsen.

Ha meg csak egy kis válság jön, akkor a csőd előtt 1 héttel el lehet menni könyörögni az IMF-hez és bevállalni bármit, amit kérnek...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr464831155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása