MNB - Kezd beállni a kincstárjegyek hozama (2012.10.09.)

2012.10.09. 14:12 :: Dörnyei József

Az AKK 60Mrd értékben értékesített 3 hónapos kincstárjegyet. A hozam 6,4%-ra állt be, az alapkamat legutolsó csökkentése óta ez a szint. A piac a hosszabb távú kincstárjegyeket még ennél drágábban veszi meg, ergó a hosszútávú kilátásaink nem ilyen rózsásak.

3 hónapos - 6,4%

3 éves - 6,72%

5 éves - 6,85%

10 éves - 7,39%

Az elsö jelzés az, hogy a piac úgy gondolja, hogy Magyarország az elkövetkezö 3 hónapra biztonságos. Aztán egyre kevésbé az.

Természetesen lehetséges 3 hónapos kincstárjegyekkel is finanszírozni a hiányt, de ez nem egy biztonságos dolog, mert ez 3 hónap múlva lejár, 3 hónap pedig igen rövid idö.

A második jelzés pedig az, hogy a piac teljesen az alapkamathoz árazza be a hozamot, ergó az alapkamat csökkentése a jelenlegi szinten még egyértelmüen hozamcsökkenést eredményez.

Szerintem még van hely csökkenteni az alapkamatot, a forint árfolyamára kevés hatással volt eddig a csökkentés.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr494828683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása