Technológia - PC és kiegészítök jövöje

2012.09.27. 12:17 :: Dörnyei József

Az utóbbi idöben elég sok helyröl érkezik az a vélemény, hogy a PC halott. A véleményt magát is PC-n írják. Szóval mi a valós helyzet?

A PC nem halott és egyenlöre nyomokban sem létezik semmi, ami leválthatná. A PC és elödei, a munkaállomások már több mint fél évszázada léteznek és fejlödnek. Optimális munkakörnyezetet biztosítanak a legtöbb irodai munkára.

A laptop, ami egy mobil PC szintén optimális környezetet biztosít munkára, de már hordozhatóan.

Játékra is alkalmas a PC, de a PC-vel párhuzamosan mindig léteztek konzolok is, amik játékra lettek kifejlesztve. A két piac nem ugyanaz, a konzolos játékok mások, mint a PC-s játékok, aminek az oka az, hogy a PC és a konzol más interface-szel rendelkezik. A PC-n billentyü + egér van, a konzolon meg egy kontroller. A kontrollerrel nem lehet gyorsan és pontosan irányítani egy játékot, ezért a konzolos játékok egyszerübbek. Az igényesebb vagy bonyolultabb játékokat technikailag nem lehetséges konzolra átültetni, ezért a PC játék célra a belátható jövöben mindenképpen marad.

Média hallgatásra/nézésre is alkalmas a PC. A PC nem erre lett kitalálva, de a PC rugalmas és a legújabb technológiák és tartalmak mindig a PC-re jelennek meg elöször. Ugyanerre a célra vannak média konzolok, amikben belül szintén egy (mini) PC van a leggyakoribb esetben. Ezek a konzolok azonban a legújabb formátumokkal sokszor nem birkóznak meg, valamint ahogy telik az idö, a változó technológiát nem tudják kezelni, pl. hálózat. Sok TV is rendelkezik már beépített média lejátszó technológiával, azonban ott is az a probléma, hogy akkor, amikor az ember megveszi, müködik, de 3-5 év múlva már nem vagy jó eséllyel nem.

Internet - netezésre a legjobb a PC. Ha csak nézelödünk, akkor azt lehet valamilyen mobil eszközön, de amint valamit csinálnánk, azonnal beleütközünk az interface hiányába. Senki sem fog egy 100 szavas bejegyzést a képernyön bepötyögni, csak ha abszolút muszáj, de az biztos, hogy élvezni nem fogja. Tehát addig, amig valaki olvasgatja a netet, jó a mobil eszköz vagy a TV, de amint csinálni szeretne valamit, visszaül a PC elé. Technikailag a net is folyamatosan változik. Egy mobil eszköz vagy tudja követni a változásokat vagy csak egy ideig vagy egyáltalán nem. Amint nem képes követni, netezni sem lehet vele. Miközben akár egy 15 éves PC-vel is lehet netezni.

Telefon - a PC-n rendelkezésre áll olcsó vagy ingyenes video telefon v. telefon.

A PC a belátható jövöben marad. Minden háztartásban több is lesz belöle, ahogy most van. Aki megteheti, az minden családtagnak beszerez valamilyen PC-t, legyen az desktop vagy laptop.

A kiegészítö eszközök is maradnak. Az okostelefon, egy pad nagyon hasznos és kényelmes. De maradnak "kiegészítök" tehát, akkor lesznek használva, ha a PC nem elérhetö vagy kényelmetlen a használata, pl. olvasgatni tökéletes a pad az ágyban elalvás elött.

Szólj hozzá!

Címkék: Technológia

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr474806151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása