Befektetés - Nemesfémek

2012.09.17. 17:27 :: Dörnyei József

A jelenlegi, infláció veszélyes idökben érdemes megfontolni annak, akinek komolyabb befektetni való tökéje van, hogy nemesfémeket is felvesz a portfólióba. A nemesfém nem inflálódik. A befektetés viszont nem hoz profitot. Tipikusan biztonsági portfólió részt kell így kialakítani.

A nemesfém befektetés a tehetösebb befektetök játékszere. Ez nagyon látszik például a költségeken is. Az egyik legalacsonyabb költségekkel rendelkezö cég, akiröl nekem tudomásom van, a következö föbb költségeket számolja fel:

Tárolás és biztosítás - 0,12% éves díj.

Ennél a befektetésnél ez a legfontosabb költségünk, mert adni-venni nem gyakran fogunk, de a portfóliót tartani örökké szeretnénk, vagy legalábbis nagyon hosszú távra.

Tranzakció díjak

évi $30K-ig 0,8%

évi $60K-ig 0.4%

évi $600K-ig 0,1%

afelett 0,02%

Nagyon jól látszik, hogy a tehetösebb ügyfélkör felé megy el a díjazás.

Ennek a cégnek a linkje BullionVault

Nekem nincsen velük személyes tapasztalatom, egyenlöre nem tartozom azon szerencsések közé, akiknek van annyi befektetési tökéje, hogy jusson nemesfémre is.

Technikailag igen egyszerü a befektetés, kell egy számlát nyitni, majd utalni a pénzt, majd venni rajta aranyat. Mint a bankszámláknál is, legalább egyszer el kell menni személyesen is azért, hogy tudjanak minket azonosítani. Célszerüen ezt még az átutalás elött érmes megejteni.

A (jó) nemesfém kereskedöházakban a nemesfém maga jogilag a számlatulajdonos tulajdona. Ez azt jelenti, hogy csöd esetén a tárolt aranyat nem kaphatják meg a cég hitelezöi, hanem az arany maga mindenképpen a számlatulajdonosé.

Ez a szabály, valamint a biztosítás a gyakorlatban teljes vagyonbiztonságot jelent.

Ahogy már a bevezetöben írtam, a nemesfém mindenképpen megfontolandó kiegészítö befektetési forma. Nem fog senkit gazdaggá tenni, de megakadályozza, hogy valaki elveszítse az összes vagyonát. Szerintem valahol 10-20%-on van az a határ, amit a befektetésekböl érdemes nemesfémbe fektetni. Persze életkor és habitus kérdése is a dolog.

komment

Címkék: Befektetés Nemesfém

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr254783812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemesfém 2013.05.19. 15:38:21

Nagyon jó ez az oldal! Az alábbi oldalon pedig minden érdekes információt megtaláltok a nemesfém befektetésekről: nemesfemarfolyam.blog.hu/
süti beállítások módosítása