Orbán Viktor a kereszttüzben

2012.09.12. 10:39 :: Dörnyei József

Orbán Viktor kereszttüzbe került. Az ellenzék eddig is keményen szórta, ahol tudta, de mára a saját pártjából is kapja az áldást. Kérdés, hogy bírja-e vagy nem.

A FIDESZ emberei között sem túl népszerü a gazdasági balfaszkodás, amit OV, a kommunikációs tanácsadói és Magyö müvel. Kezdenek lázadozni vagy közömbössé válni.

A baltás gyilkos hazaengedése volt az elsö olyan esemény, ahol ez napfényre került.

OV már korábban is el akarta engedni a baltás gyilkost. Nagyon kevéssé hiszem, hogy OV ekkora barom lenne. Erre valaki, pl. egy félkegyelmü kommunikációs tanácsadó rábeszélhette.

A FIDESZ vezérkara azonban mindig lebeszélte erröl a lépésröl. Most azonban nem tette ezt meg. Ha egy idiótából elege lesz az embernek, nem kell feltétlenül neki lelöknie a Taigetoszról, elegendö, ha nem akadályozza meg, hogy magától leugorjon. Most ez történt.

OV, miután elengedte a baltás gyilkost és rájött, hogy ezzel mekkora szart csinált, megint a kommunikációs tanácsadójára hallgatott és bevetette már sokadszorra az IMF - rossz fiú fegyvert, csak azért, hogy elterelje a figyelmet a baltásról. Egy csöppet sem zavarta az, hogy mekkora károkat okoz ezzel Magyarországnak.

A FIDESZ vezetösége azonban mindkét lépését kiszivárogtatta a médiának. OV népszerüsége mind a párton belül, mind a Magyar lakosság körében jelentösen csökkent.

Még nem fordult nyíltan ellene a FIDESZ, de már fúrják és nem állnak mellette. Szerintem hagyják, hadd írja le magát még jobban, közben keresik az utódot.

OV nem fogja kihúzni a következö választásokig. A kérdés az, hogy ki lesz helyette. Valamint ki megy és ki marad a FIDESZ-ben, mert ne legyenek illúzióink, kemény hatalmi harcokra lehet számítani.

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr184771784

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.12. 12:51:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása