Kína - Új vezetés jön

2012.08.28. 10:25 :: Dörnyei József

Kínában 10 évente választ új vezetőséget a Kínai kommunista párt, Októberben esedékes a következő, 18. kongresszus.

A jelenlegi vezetés idős, ezért a jelenlegi szabályok szerint minden jelenlegi tagnak nyugdíjba kell vonulnia és újakat kell a helyükre választani. Az elnök személye is változni fog Hu Jintao helyére Xi Jinping az esélyes.

Vannak még szóba jöhető más jelöltek is, a Kínai kommunista párt 3 fő frakcióból áll, amiknek vannak saját politikai céljaik.

A váltás szerencsés időpontban jött, mert Kína pont most jutott el az eddigi gyors fejlődési szakaszának a végére, az új szakaszhoz pedig jelentősen más vezetés kell, mint eddig.

Mindenesetre rövidesen megválasztják a világ legnagyobb hatalmával rendelkező embereit. Kínában a következő 10 évben az lesz, amit az új vezetés akar.

Mehetnek előre, építhetik tovább a kapitalizmust Kínában, ahogy eddig.

Meg is állhatnak, ha válthatnak az EU féle szocializmusra, ami leragasztaná őket a jelenlegi fejlettségi szintjükre, lassú csökkenő pályán.

Mehetnek hátra is, bezárkózhatnak és leállíthatják a további külföldi beruházásokat.

A világ most vesz egy mély levegőt és figyeli, hogy mi lesz Kínában, mert ez a változás alapvetően meghatározza a világ sorsát a következő 10 évben...

Szólj hozzá!

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr544736798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása