Javulnak Magyarország nemzetközi pénzügyi pozíciói - miért?

2012.08.09. 22:17 :: Dörnyei József

Magyarország pénzügyi pozíciói egyértelműen javultak az utóbbi hetekben. Egyesek azon tréfálkoznak, hogy az ok az, hogy Orbán Viktor és Matolcsy György is szabadságon van, emiatt. Ebben van egy nagy adag igazság, de a piacok tudják, hogy visszajönnek, ezért ez még nem lett volna elegendő indok.

A valódi ok az, hogy az EU core az utóbbi időben előzött minket a szakadékba vezető úton. Az EU core pénzügy adatai már jelentősen rosszabbak, mint a mieink, még akkor is, ha magyő kilapátolt 300Mrd-ot az ablakon gazdasági szarpaszirozásra.

Az ilyen időkben Magyarország hatalmas lehetőségek előtt állhatna, ha lenne felelős és jó gazdaságpolitikai vezetése, de még a jelenlegit is segíteni fogják a körülmények.

A forint, ami per pillanat jobb, mint az EUR egy menekülő valuta lett, mint a svájci frank. Nem olyan erős, nem olyan nagy, de azért sokan fogják idehozni a pénzüket egészen addig, amíg kevésbé kúrjuk el a dolgokat, mint az EU core.

Azért erre talán megvan az esély, csak ne találjanak ki hős szabadságharcos vezetőink újabb "mentő" csomagokat vagy újabb stadionokat Rákosborzasztóra.

Tudom, hogy nehéz megállni egy szocialistának, hogy herdálja a pénzt, de meg kellene próbálkozni vele. Még nem késő a 300Mrd-os csomagot sem kihajítani az ötlet szemétkupacra, ahova való...

Ha tartani tudnák a 1,5%-os hiányt, akkor az alapkamat lemehetne 1-3% köré, ami beindítaná a hazai gazdaságot.

Csak a tékozlási kényszert kellene megszüntetni valahogy.

Valamint a hülyeséget minimalizálni, pl. havi egy kicsi és évi 1 nagy baromságra...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr544704470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása