EU Bankrendszer egységesítése

2012.06.14. 15:08 :: Dörnyei József

Mr. Barosso olvasta a blogomat és úgy döntött, hogy jó a javaslatom az Euró válság egyik elemének a leküzdésére. (Ez itt persze a tréfa helye. :-))) Az EU be fogja vezetni egy egységes bankbetét garanciát a résztvevö országokban. Ennek az lesz a következménye, hogy a bajban levö országok polgárai és cégei sem fogják kimenekíteni a pénzüket az ország bankjaiból, mert gáz esetén nem a csödben levö saját országuk, hanem az EU garantálja a bankbetétjüket.

Görögország - Hogyan lehetne elkerülni a bankrohamot

Barosso bejelentése (Reuters)

Természetesen a UK nem fog ebben sem résztvenni, de ez senkit sem lep meg. A gázban levö országoknak kedvezö, ök benne lesznek.

Azok az országok is, amik most nincsenek bajban, de azért tartanak töle.

Valamint az EU vezetö országai is benne lesznek, mert nekik elemi érdekük, hogy kevesebbe kerüljön a bajban levö országok megmentése.

Mr. Barosso viszont elkövetett egy igen nagy hibát. Ez nem egy olyan intézkedés, amivel lehet várni. Görögországban a lakosság és a cégek folyamatosan veszik ki a pénzüket a bankokból és most, nem jövöre. Ezt az intézkedést azonnal meg kell hozni. Nem várhat. Jövö Januárban vagy lesz Euró vagy nem. Ha meghozzák ezt az intézkedést ASAP, akkor valószínübb, hogy lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr194588208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása