Szocialista baklövések II - Kamattámogatások

2012.05.14. 12:23 :: Dörnyei József

Magyarország az egyetlen ország, amit ismerek, ahol az állam kamattámogatásban részesít bizonyos csoportokat. Ez egy Magyar találmány, nem tudom, hogy mikor és miért született, de mindenesetre nagyon káros a gazdaságnak.

Természetesen már országokban is támogat az állam bizonyos csoportokat, de más országokban ezt adókedvezménnyel teszi, valamint az Nemzeti bank alapkamatjának az alacsonyan tartásával.

Amit Magyarországon tenni kellene:

Az állami kamattámogatásokat el kell felejteni egy életre.

A gazdaságpolitikának céljának kell lennie a Nemzeti bank alapkamatjának a lecsökkentése az EUR alapkamatjának a szintjére. Ezt csak kiegyensúlyozott költségvetéssel lehet elérni, az MNB vezetöjének a leváltása nem segít.

Az ingatlanhiteleket szabványosítani kell, ahogy pl. az US-ban van, 2 típust engedélyezve: ARM - MNB alapkamathoz kötött hitel, ahol a kamat az MNB alapkamat + X%, vagy FRM - fix kamat, ahol a kamat állandó mértékü a teljes futamidö alatt.

Az gyerekekre adókedvezményt kell adni. Függetlenül persze az ingatlanhiteltöl. Mindenesetre az adókedvezmény magasabb ingatlanhiteltörlesztést engedne a gyereket vállaló családoknak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr1004507709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása