A kormány egyedül van

2012.05.07. 17:44 :: Dörnyei József

A második Orbán kormány hivatali ideje alatt egyre inkább a sajtó kereszttüzébe került. Ugyanez a folyamat zajlódott le már az elsö Orbán kormány óta mindegyik kormánnyal. Ugyanez a folyamat figyelhetö meg nagyon sok demokrata országban az utóbbi kb. 20 évben. Felvetödik a kérdés, hogy miért?

Nem egyetlen okra vezethetö vissza a folyamat. A legfontosabb ok az, hogy az ellenzék, a választásokon vesztes pártok már az elveszített választások után azonnal elkezdik a Magyarországon csak 4 év múlva esedékes következö választásokra a kampányt.

Ez abban testesül meg, hogy bármit, amit a kormány csinál, kritizál. Teljesen függetlenül attól, hogy a kormány a "helyes" v. "helytelen" utat választotta. Az ellenzék gyakorlatilag az agresszív kismalac börébe bújik.

A kormányoldalon ez a magatartás egy ellenhatást vált ki, ök a kormány minden javaslatát approvolják, teljesen függetlenül attól, hogy az "helyes" v. "helytelen".

A parlament ezzel haszontalanná válik. A sajtó "elfogult" része is.

A "Yes-man" és a "Ney-man" véleménye ugyanúgy semmitérö.

A mindenkori kormány arrogáns. Arrogáns akár az akar lenni, akár nem. Mert Magyarországon (és nagyon sok másik demokráciában) nem szabad hallgatni se az ellenzékre, se a saját emberekre sem.

Csak az elfogulatlanoknak van értékelhetö véleménye. De azokból meg alig-alig van...

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr224494514

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.08. 11:06:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása