Világ - A GWI9525-ös járat margójára

2015.03.31. 15:12 :: Dörnyei József

Magyarországon sokan nem értik, hogy hogyan gyilkolhatta meg a másodpilóta a repülőgépen tartózkodó utasokat és kollegáit.

A tényekből kiderült, hogy valószínűleg súlyos mentális betegséggel küzdött a pilóta. A mentális betegség öngyilkossági hajlamot vagy gyilkossági hajlamot is okozhatott, erről eltérő szakemberek máshogy nyilatkoznak.

Amit mindenkinek tudnia kell, aki nem ismeri a Német szokásokat az az, hogy Németországban az öngyilkosság egyik nagyon népszerű módja a kamikáze módszer - tehát az öngyilkos meggyilkol még sok más vétlen embert is.

A legnépszerűbb beleülni az autóba és 250km-es sebességgel letarolni a szembe közlekedőt. Ennek a végén kettő vagy rosszabb esetben még több autónyi halott marad a helyszínen.

Nagyon gyakori cselekedet, szinte minden hétvégére jut belőle, még külön szó is van rá: Geistfahrer - Szellemvezető.

Ha valaki Németországban vezet, akkor mindenképpen érdemes helyi rádióadót hallgatni, mert ott bemondják, hogy éppen melyik autópálya szakaszon van egy Geistfahrer. Ha éppen ott, ahol mi vagyunk, akkor érdemes megállni egy kávéra...

A másodpilóta lehet, hogy tényleg csak egy öngyilkosságot akart végrehajtani, de Német módra. Tehát meggyilkolni pár másik embert.

Szerintem így már más megvilágításba kerül az esemény. A szokások alapvetően befolyásolják az egyén döntéseit és Németországban ez az öngyilkossági szokás.

Ha valaki sokat vezet Németországban, akkor előbb-utóbb lát egy ilyen balesetet élőben. Persze a balesetet magát nem - legalábbis nagy valószínűséggel nem látja közvetlenül - de a helyszínt a baleset után látni fogja. Nem egy szép látvány.

komment

Címkék: Világ Közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr37323566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása