Közlekedés - Lehet venni megyematricát, de nem mindenhol és nem mindig

2015.01.03. 17:03 :: Dörnyei József

Az élet sokszor megvicceli az embert. Elég régen voltam utoljára Budapesten, de persze 2015 Január 3.-án rögtön muszáj volt bemennem.

Az első utam a helyi benzinkúthoz vezetett, ahol hatalmas sor volt a pénztár előtt, még a vártnál is hosszabb.

Nem értettem, hogy miért vásárol mindenki pont itt, amikor kettő sorstársam elújságolta, hogy porciózzák a megyematricát a benzinkutaknak.

Egy beljebb fekvő kúton pont az orra előtt fogyott el, 2-3 vásárló volt még előtte, amikor az eladó közölte, hogy ennyi volt a mai keret és kitette, hogy nincsen eladó megyematrica.

Ahol én vásároltam, az közvetlenül az autópálya mellett fekszik, ezért nagyobb a keret. A beljebb levő másik kútnál közel sem volt ekkora sor, Érden szájhagyomány által terjed a hír, hogy itt mindig lehet megyematricát kapni.

Szóval ha egy kúton nincsen megyematrica, nem kell elkeseredni, keresni kell egy másikat. Messziről látszik, mert a környéket beállják a vásárlók autókkal, dugó van és egy csomó mérges ember. Innen lehet tudni, hogy itt lehet megfizetni az újabb Orbán adót.

Aki korán kel, annak még juthat a közeli kúton is. Ha valahol nincsen megyematrica, jó eséllyel másnap már lesz. Az eladót azért érdemes megkérdezni, ahol még soha sem volt, ott valószínűleg másnap sem lesz.

OV most készíti fel a birkáit a kommunista "nincs" és "csak jegyre van" gazdaságra. :-)

3 komment

Címkék: Közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr357037669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rhubarbjelly 2015.01.04. 17:39:32

Érdről az autópálya mellett 3 különböző útvonalon lehet bejutni Pestre. Simán megjártad volna a matricakereséssel eltöltött idő alatt.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2015.01.04. 17:46:27

@rhubarbjelly:
Már másnap hajnalban megjártam volna, mert a gyereket még egyszer be kellett vinnem a kórházba...

A megyematrica marad, ezért kötelező OV adónak számít, amit minél hamarabb megveszel, annál jobban jársz.

rhubarbjelly 2015.01.04. 20:25:57

Én már csak azért sem veszek megyei matricát, inkább kerülök. (zárójelben jegyzem meg, hogy senkinek nem kéne megvennie, de tudom hogy ez sajnos nem így működik). Gyereknek jobbulást.
süti beállítások módosítása