MNB - A Forint pont ott van, ahol lennie kell

2014.10.17. 09:05 :: Dörnyei József

Az utóbbi több mint 1 hétben a forint pont a 307-es "közép" szinten van, láttuk még átbillenni az erős oldalra is. Hajszálpontosan ott van, ahol lennie kell. Az elmúlt pár hónap gyengébb árfolyama jelentős bevételt jelentett mind az államnak, mind az MNB-nek. Az MNB már el is költötte az ingyen pénzt. :-)

Per pillanat a forint árfolyama kis túlzással bárhol lehet. Túl sok erős hatás nyomja jelenleg az árfolyamot, ezért semmi sem lenne meglepetés. Ha ennyire bizonytalan valami, akkor egyszerűen a kereslet-kínálat határozza meg az árfolyamot, aminél az MNB nagyon pontosan tudja oda befolyásolni, ahova csak szeretné.

Jól láthatóan most pont 307-re szeretné és hajszálpontosan ott is van az árfolyam. (Pár forint nem számít...)

Szerintem most magától egy kicsit erősödne, ha az MNB-nek fékeznie kell, azzal mindenképpen pénzt keres, akármilyen módszert is választ hozzá.

A gazdasági sajtó kereskedőktől jelentősen befolyásolt véleménye az, hogy vagy sokat erősödik, vagy sokat gyengül a forint. A kereskedőknek ez lenne az érdekük, mert csak akkor tudnak sok pénzt zsebre tenni, ha az árfolyam nagyokat változik. Emiatt ezeket a véleményeket szvsz. érdemes erős fenntartással kezelni.

A valóság szvsz. az, hogy nagyon stabil árfolyamra érdemes berendezkedni a jelenlegi Status Quo mellett.

A Status Quo természetesen mindig megváltozhat. Ha azonban javul a helyzet, akkor az MNB nagy pénzeket keresve a jelenlegi szinten fogja tartani a forintot. Ha rosszabbodik a helyzet, akkor engedi gyengülni (az ingyen van neki)

A világban sajnos per pillanat elég rossz a helyzet, ami könnyen javulhat vagy még rosszabbra fordulhat, tehát mindkét oldalra van egy jelentős esély.

Szólj hozzá!

Címkék: MNB

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr846801551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása