Világ - A US technológiai cégek kereszttűz alá vették a kormányukat

2013.09.13. 09:44 :: Dörnyei József

A US technológia cégek vezetői jogi és sajtó háborút kezdtek a kormány ellen.

Snowden leleplezése óta sorra jelenti be a management vagy a CEO, hogy az NSA megzsarolta a technológia cégeket. Azzal zsarolták őket, hogy ha nem működnek együtt, akkor letartóztatják és életfogytig bebörtönzik vagy kivégzik a teljes managementet és ha elmondják a sajtónak, hogy megzsarolták őket, akkor is letartóztatják és életfogytig bebörtönzik vagy kivégzik a managementet.

A cégek már eddig is indítottak pereket, de ezeket csak titkos bíróságokon lehetett indítani és mindig a kormány nyert.

Most a cégek összefogtak és mivel Snowden elvitte a balhét, most már nyíltan tudják nyomás alá helyzeni a kormányt. Ők nem hozhatták nyilvánosságra a zsarolást, de a zsarolás tényét meg tudják erősíteni - a részletek nélkül. A perek arra irányulnak, hogy a zsarolás minden részletét hozhassák nyilvánosságra, valamint arra, hogy ezek a perek nyilvánosak lehessenek. Egy hadseregnyi jogász dolgozik az ügyön.

A US kormány iszonyat nagy bajban van, egy Auschwitz nagyságrendű sz*r szakadt a nyakukba. Nagyjából akkora szarban vannak, mint Németország, amikor megtalálták a koncentrációs táborokat.

Fasiszta módszereket alkalmaztak a saját cégeik zsarolására, amivel ráadásul ma még beláthatatlan károkat okoztak a US technológia szektorának, ami a hátán viszi a US egyébként erősen gyengélkedő gazdaságát.

A US kormány legitimitása a két nagy párt között fennálló háború és a szocializmus bevezetése óta tartó elszegényedés miatt már eleve extrém alacsony szinten volt. Az eset a lehető legrosszabbkor jött, egy erősen legyengül kormány veszítette el a polgárai maradék hitét.

A US-ben valószínű egy kormányzati válság. Nem csak emiatt az ügy miatt, de lehet, hogy ez lesz az utolsó szög a koporsóban.

 

Ha jobban szeretnél élni:              Nemzeti Kapitalista Párt

2 komment

Címkék: Politika Világ US Technológia

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr465510414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Clear-water 2013.09.13. 14:11:17

Azt hiszem az USA igazi arca egyre inkább kibontakozik. A politika behálózta az üzleti életet, és ez előbb utóbb kibukik, és a gazdaság issza a levét, mint MINDIG.
Az USA igazi arcához még annyit, ahogy amikor a cég ki akart küldeni egy hónapra egy ügyfelünkhöz, kerek perec kijelentettem, oda nem megyek, mert nincs demokrácia. Ami érdekes, hogy nem nagyon ütköztek meg rajta, elfogadták. Érdekes adalék, hogy előtte az is megjósoltam nekik, hogy magyarországon nem fog menni a bűvülés, meg fogják zsarolni őket. Be is jött :(

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.09.14. 21:10:34

@Clear-water:
A US egy demokrácia, amit meggyaláztak. Most megissza a kormány ennek a levét, de nagyon. Kellett persze Snowden hozzá, ha nincsen, akkor működik a zsarolás az idők végezetéig. De hősök vannak, ezzel érdemes számolnia minden diktátornak. A hősökön buknak meg a diktatúrák.
süti beállítások módosítása