Gazdaság - Varga Mihály szerint téved a Európai Bizottság

2013.05.03. 15:23 :: Dörnyei József

Az Európai Bizottság 3% fölötti deficitet jósol Magyarországnak 2014-re, emiatt nem kerül ki Magyarország a túlzott deficit eljárás (EDP) hatálya alól. Varga Mihály szerint téved az EB, Magyarország hozza a deficit számokat, az EB kettős mércét alkalmaz.

Varga Mihálynak teljesen igaza van. Valószínűleg hozni fogja a deficit számokat 2014-ben is a kormány és Brüsszel valóban kettős mércét alkalmaz.

A 3% feletti deficit akkor jönne be, ha maradnának a jelenlegi szabályok. De nem fognak maradni, minden évben a valós folyamatokhoz kell passzintani a költségvetést. Amíg nincsen meg a 2014-es büdzsé, addig értelmetlen emiatt kritizálni a kormányt.

Amit Brüsszel tud, az az, hogy kiigazítások nélkül nem fog összejönni 2014-ben a 3% alatti deficit - ezt Varga Mihály is tudja és dolgozik a minisztériuma a dolgon.

Amiért Brüsszel kettős mércét alkalmaz, az a kormány EU ellenes kül- és belpolitikája, valamint a FIDESZítés, ami zajlik az országban.

Az EU egy piacgazdaságra épülő demokratikus országok szövetsége. Nem a kommunista diktátorok gyűjtőhelye. Emiatt alkalmaz kettős mércét a Brüsszel. Ezen nem fog változtatni az, ha az idén Magyarország 0%-os deficitet ér el. Brüsszel mindig talál majd valamit, amiért nem engedi leállítani az EDP-t.

A kormány komoly problémával néz szembe, ahhoz, hogy befejezzék a nagy kommunista rendszerváltást, ki kell lépni az EU-ból. De ezt nem igazán merik - legalábbis egyelőre - meglépni. Persze nem az EU-tól félnek, az EU nem egy agresszív szervezet, elengedik Magyarországot, ha annyira menni akar. A probléma a néppel van. Az életszínvonal már most is sokat zuhant, az EU kilépés után nagyon durván tovább esne, amit a lakosság valószínűleg kevéssé tolerálna.

A kormánynak mindenesetre el kell majd döntenie, hogy hogyan tovább, mennek-e tovább a Lenini úton vagy inkább maradnak az EU-ban. Meglátjuk, erre az átlagembernek semmi befolyása nincsen.

3 komment

Címkék: Magyarország EU FIDESZ Varga Mihály

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr795264220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Clear-water 2013.05.06. 09:50:08

Üdvözlet. Szép hétfő reggelt!

A magyar lakosság Eu szimpátiája nem olyan biztos. Ma még többségben lehetnek az Eu hívők (igen, az igazi baj, hogy az átlagembernél hitről van szó, nem reális gondolkodáson) de sajnos azt hiszem, hogy a magyar lakosság oly mértékben megvezethető, hogy egy hónapos intenzív "közszolgálati" kampánnyal simán végrehajtható egy olyan népszavazás, ahol a lakosság 2/3-as a kilépést választja.

Üdv: Clear

Clear-water 2013.05.06. 09:53:57

Folytatás.
Aztán pedig Eu hatás híján simán végrehajtható a belorusz politikai hatalomváltás egy erős vezetővel, egymillió hűbérszolgával akik beveszik a "független" intézményeket, a sajtót, a MNB-t stb stb és egymillió hívővel, amik meg adottak és akkor is Allah akbárt ordítanak a szeretett vezető mellett, ha történetesen ő a hátukon köszörüli a kést.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.05.06. 12:14:13

@Clear-water: Ez már sikerült, írtam róla anno egy cikket. 52% az EU ellenesek aránya Magyarországon. A mezei FIDESZ szavazó véleménye "Fel kellene gyújtani Brüsszelt".
süti beállítások módosítása