Semjén Zsolt plágium ügye

2012.12.08. 19:34 :: Dörnyei József

Az ellenzék, vérszemet kapva Schmitt Pál lemondásával elért sikerével, új célszemélyt talált Semjén Zsolt személyében. A vád az, hogy a teológiai dolgozatába sok az idézet, illetve más munkára hivatkozás található.

A teológia teljes tudománya másból sem áll, mint más vallási munkákra hivatkozva a vallást továbbfejleszteni és hozzá passzintani a valóvilághoz.

A 40% kiemelkedően kevésnek számít szvsz. teológusnál.

Más tudományoknál is hasonló a helyzet, egy egyetemi végzős hallgatótól elég húzós elvárás lenne az, hogy azonnal megváltsa a világot és azonnal csak és kizárólag a saját gondolatait hangoztassa.

Erre egyébként is kevés esélye lenne, mert szakmai név nélkül ha leirkál a szakmától teljesen elrugaszkodott elméleteket, akkor azt jó eséllyel hajítanák ki a szemétdombra és nem tudná megvédeni a diploma munkáját.

Ezért a jó diploma munka egy jó része pontosan azért kell hogy legyen referencia más tudományos dolgozatokra, mert azok már elfogadott tényeknek minősülnek, amikre rá lehet építeni és alapozni az adott diploma munkát és hitelessé lehet tenni.

Például amikor én készítettem a diploma munkámat, én is sokat referáltam más művekre, ráadásul az adott időben a diploma munkám egy része ipari titok volt (jó részben ma is az), ezért vannak benne olyan részek, ahol azt írom le, hogy x dolog ipari titok és lövésem nincsen, hogy hogyan működik.

Most ezt persze úgy is le lehet írni, hogy a diploma munkám hiányos, mert tartalmaz olyan részeket, amikről kiderül, hogy lövésem nincsen, hogy hogyan működik. Az igazság azonban az, hogy kell ismerni azt is, amiről nem tudom, hogy hogyan működik, mert alkalmazni attól még tudom, hogy nem ismerem a belsejét...

Szóval el a kezekkel Semjén Zsolttól, ő nem csinált semmi olyasmit, amit egy teológusnak szégyellnie kellene...

Annak már érdemes lenne utána nézni, hogy Matolcsy György vajon hol és milyen diplomát szerzett, ki volt a tanára és milyen nézetei voltak...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr104954874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása