1200 Mrd hiányt halmoztak fel az önkormányzatok - Konszolidációt kérnek

2012.10.25. 11:06 :: Dörnyei József

Kósa Lajos vezetésével adósság konszolidációt (adósság elengedést) kérnek a herdáló önkormányzatok a kormánytól.

A "tücskök" 1200 Mrd-ot húztak le a WC-n, most azt szeretnék, ha ezt a pénzt valaki más fizesse meg.

Elsö körben a legjobb lenne, ha a kormány vállalná át ezt az összeget. Az nagyon jól látszik, hogy ez teljesen lehetetlen, a "tücskök" tudják is ezt, ezért erre ök sem számítanak.

Ehelyett azt találták ki, hogy mi lenne, ha ellophatnák a "hangya" önkormányzatok pénzét. Vagy ha ezt nem is szabad, akkor legalább a nyakukba adnák az általuk felhalmozott 1200 Mrd-os hitelállományt.

Mindkét opció extrém módon káros lenne Magyarország kárára.

Ha a kormány átvállalná az 1200 Mrd-os hiányt, akkor ezért a lépésért kiherélnék a pénzpiacokon, az eddig elért állampapír hozamcsökkenésnek annyi lenne.

Kiherélné érte az EU is, nem kapnánk meg a struktúrális támogatásokat.

Valamint "tücsök"-ké válna az összes önkormányzat azonnal. Mert tudnák, hogy az állam fizeti a cehhet. Mindenhol azonnal teljes közmü épülne ki, térköveznének mindent, amit érnek, valamint fizetnének mindenkinek havi br. 2M illetményt. Magyarország meg csödbe menne...

Ha a kormány a "hangya" önkormányzatok nyakába löcsöli az adósságot, akkor onnantól az önkormányzatok versenyt költenének egymással, mert az járna a legjobban, aki a legtöbbet költ a közösböl. Mini kommunizmus alakulna ki azonnal. Igen gyorsan az összes önkormányzat csödbe menne, azonnal.

A helyes megoldás természetesen a "tücsök" önkormányzatok megbüntetése lenne. A választott önkormányzatot meg kell szüntetni és egy biztost kell a helyére kinevezni azzal az ukázzal, hogy tegye helyre az önkormányzat gazdálkodását. Ö aztán megszüntetne mindent, ami a pénzt viszi, meg kivetne ingatlan adót. Helyre lehet tenni a dolgokat, csak akarni kell... A helyiek a gazdálkodás helyretétele után 2 évvel választhatnának újra szabadon másik majmot. Remélhetöleg ezután már meggondolnák, hogy kit...

Meglátjuk, mit lép a kormány. Semmi jóra nem számítok, mert a legtöbb "tücsök" önkormányzati vezetö FIDESZ-es.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr194869261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása