A Cafeteria leépítése

2012.10.19. 06:00 :: Dörnyei József

A Matolcsy csomag egyik, általam pozitívnak tartott eleme a Cafeteria adójának növelése. Nem az adónövelés tetszik benne, hanem az, hogy szép lassan lenyírja a Cafeteriát, amit teljesen meg kellene szüntetni, mert egy elképesztő baromság un block.

100K munkabérből 51K nettó fizetés landol a dolgozó zsebébe a jelenlegi tervek szerint 2013-ban. Ez KP, amit arra költ és ott, ahol akar.

100K Cafeteriából 66K landol a dolgozó zsebében, amit azonban csak kijelölt helyeken költhet el, kijelölt célokra. Sok Cafeteria elemet meg sem venne a dolgozó, ha nem lenne muszáj. Például a drága üdülést. A különbség elég alacsony ahhoz, hogy sok dolgozó válassza inkább a KP-t.

Remélem, az adóemelés hatására kihal a Cafeteria örökre...

Ha nem most, akkor majd jövőre. Mert ne higgye senki azt, hogy egy választási évben nem lesz a kormánynak még több moslékra valóra szüksége, amit ki lehet szórni a szavazóik között...

Makró szempontból is jobb lenne, mert ebben az esetben több adóbevétel kerülne még a tervezettnél is az államhoz. Az 51K és a 66K között levő 15K-ról beszélek.

Nem is értem, hogy Matolcsy miért nem szüntette meg az egészet. A Cafeteria egy MSZP találmány, a tűzre vele...

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr124857268

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A cafeteria leépítése 2012.10.19. 13:45:02

A Matolcsy-csomag egyik, általam pozitívnak tartott eleme a cafeteria adójának növelése. Nem az adónövelés tetszik benne, hanem az, hogy szép lassan lenyírja a cafeteriát, amit teljesen meg kellene szüntetni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása