Szocialista baklövések I - munkaeröpiac befolyásolása

2012.05.09. 09:10 :: Dörnyei József

A mai, erösen szocialista Magyarországon számos olyan baklövés van, amit az egymást váltó szocialista kormányok folyamatosan elkövetnek.

Az egyik ezek közül az, hogy a mindenkori kormány mindig megpróbálja befolyásolni azt, hogy kinek legyen munkája, illetve kinek ne.

Ez egy nagyon komoly szocialista baklövés, mert: tfh. Magyarországon van 4M munkahely. Ha a kormány kedvezményekkel v. büntetésekkel eléri azt, hogy a kiemelt csoportnak legyen munkája, akkor ezzel azt is eléri, hogy a nem kiemelt csoportnak meg ne legyen.

A megkülönböztetésnek mindenképpen van egy nagyon komoly adminisztratív költsége az állami, munkáltatói és munkavállalói oldalon is. Ha sikeres, akkor azt is eléri, hogy nem a legmegfelelöbb dolgozók töltik be a munkahelyeket, hanem valaki más, kevésbé hatékony ember.

Összességében ennek az egész baromságnak valahol 50-200K elveszett munkahely az ára.

Mi a helyes megoldás? Természetesen hagyni, hogy a munkaeröpiac müködjön.

A fiatalok munkahely keresését nem kell támogatni, mert ök eleve olcsóbbak és jobban terhelhetöek, ezért nagyon sok cég már csak emiatt is felveszi öket.

A lumpi cigányokat megfelelö, lumpi cigányokra szabott oktatással lehet elsösorban támogatni. A másik, amerikában már bevállt módszer a közlekedés biztosítás, tehát egy ingyenes munkásbusz a legközelebbi nagyvárosba. A nem lumpi cigányokat meg nem kell támogatni.

Az idöseket szintén nem kell támogatni, több tapasztalatuk van, mint a fiataloknak és ha lejjebb mennek a fizetési igénnyel, simán kapnak munkát. Náluk pl. az segítene sokat, ha változtatnának a szabadságolási szabályokon és mindenkinek egyforma lenne a minimálisan elöírt szabadság.

Sajnos a mai vezetö réteg még a régi, kommunista Magyarországon nött fel és egyáltalán nem érti a dolgok gazdasági következményeit, ezért nem tud helyes döntést hozni...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr864497722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása