Választások - Szabadesésben a szocialista klikk

2014.02.27. 12:01 :: Dörnyei József

Durván beesett a támogatottsága a szocialista klikknek. Számomra nem meglepetés a dolog, az elk*rók társasága nem kerülhet újra hatalomra szerintem és a többség szerint sem. A FIDESZ támogatottsága változatlan, a nyertesek a Jobbik és az LMP.

A szocialista klikk nem szalonképes. Az MSZP és SZDSZ volt vezetői által vezetett klikk a saját elvtársak előtt lehet, hogy jól mutat, de a szavazók nem vevők rájuk. Az elmúlt 8 évre emlékszik még a lakosság, ezért csak a törzsszavazóik maradtak meg, mindenki más menekül a klikk környékéről is.

A klikk népszerűsége 35%-ról 27%-ra zuhant a pártot választó szavazók körében. Ekkora pofára esést még nem is láttam közvetlenül a választások előtt. Történt mindez úgy, hogy a fő ellenzék, a jelenlegi kormánypárt semmit sem tett az ügyben, nem kapott egyetlen százaléknyi plusz szavazatot, a szavazó polgárok egyszerűen elkullogtak a klikktől, mint ahogy a gyerek molesztálónak is elfogynak a barátai.

A választók most értették meg, hogy a klikk nem szalonképes. Már régóta írom ezt a blogon, mostanra mindenki számára kiderült.

A legnagyobb nyertes az LMP, 6%-os biztos bejutó helyre tornázta fel magát egy zöld párt, aminek szinte zéró támogatottsága van Magyarországon. (Mármint a zöldségnek)

A másik nagy nyertes a Jobbik. Akinek nem felel meg a zöldség, annak kevés maradék párt jut, ez a Jobbik. Az ő támogatottságuk 14%ról 19%-ra nőtt, amivel már egy komoly párt lett.

Ha a tendencia folytatódik, márpedig folytatódni fog, akkor a Jobbik erősebben kerül ki a versenyből, mint a klikk. A Jobbik sajnos továbbra is egy protest párt, önálló gazdaságpolitikája és társadalompolitikája sincsen. Kritizálással meg nem lehet kormányozni. Ők maradnak örök ellenzékben, amiből remekül meg is élnek.

A jelenlegi Status Quo alapvetően nem változott, a FIDESZ nyeri a 2014-es választást, a szocialista klikk lassan süllyed, de az MSZP meg fog maradni belőle a választások után is. A DK és az Együtt szvsz. megy a lecsóba. Az LMP megmarad, a Jobbik meg egy nagyon erős párt lesz. A következő választásokon az MSZP már nem lesz hatalmi tényező, nem fogja "vezetni" az ellenzéket, ez a szerep szvsz. a Jobbikra fog öröklődni.

Adatok a Tárkitól

8 komment

Címkék: Politika Választások

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr725835081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter9876543 2014.02.27. 15:55:58

Kedves József! Téged bántottak a szocik, hogy ennyire utálod őket? Az rendben van, hogy a baloldali-liberális szövetségből Bajnait leszámítva gőzük nincs a gazdaság működéséről, piacról, kapitalizmusról, versenyről. Nem értenek hozzá, tiszta sor.

De szerinted jobb választás a Fidesz, aki TUDATOSAN vezeti az országot az argentín-venezuelai útra rezsicsökkentéssel, iparágak, szektorok, rendszerek szétverésével, törvénybe iktatott korrupcióval, egész piacok lenyúlásával?

Emellett elüldözi a magyarokat a saját hazájukból, és az állandó gyűlölködésével élhetetlen hellyé teszi az országot. Ez lenne a jó választás....?

EXO 2014.02.27. 17:30:11

Szerintem az is lehetséges, hogy a jelenlegi vereség után az MSZP tagsága végre megérti, hogy ezekkel az arcokkal nem lehet szövetkezni és végleg kitakarítják elkúróékat. Ugyanis ha ezekkel az arcokkal mennek neki a rá következő választásoknak, akkor többé nem kerülnek hatalomra, a holdudvar pedig nem azért adja a pénzt, hogy utána veszítsenek. Ha nem ezt teszik, akkor meg a nyugdíjasok kihalásával lehet hogy majd az lesz a problémájuk mint az SZDSZ-nek, meglesz-e az 5 százalék.

Untermensch4 2014.02.27. 17:35:44

@Péter9876543: "Fidesz, aki TUDATOSAN vezeti az országot az argentín-venezuelai útra" a tudatosságot vitatnám abban az értelemben hogy többnek látszik belőlük az ostobaság mint a "program". a biztos 2/3 birtokában kompromisszumkényszer nélkül olyan jogszabályt alkotni ami foltozgatásra szorul, hiányzó kormányrendeletet nem megalkotni olyasmi amire alapvetően két logikus magyarázatot tudok: nagy-nagy ostobaság vagy ugyanakkora szervezett bűnözés.

Robur 2014.02.27. 18:17:37

A Fidesznek csak egy baloldali párt lehet a váltópártja, a Jobbik kizárt. Tehát hacsak nem tűnik fel egy erősebb baloldali párt marad az Mszp váltópártnak.

Péter9876543 2014.02.27. 19:30:09

@Untermensch4: Én ezen gondolkozom 4 éve, hogy ezek tényleg ENNYIRE ostobák, ENNYIRE fogalmuk nincs a piac meg a világ működéséről, vagy szándékosan csinálják. És őszintén mondom, nem tudom. Komolyan mondom, már drukkolok nekik, hogy legalább egyvalami összejöjjön a gazdaságban! Véletlenül vagy akárhogy....de ezek bármihez hozzányúlnak, az menthetetlenül tönkremegy. És most hogy leáll az USA pénznyomda, elszívják előlünk a levegőt, hát nem sok jó vár az országra. Ez már most szépen látható a piacon/forinton. Lefelé tartó spirál.....

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.02.27. 22:49:01

@Péter9876543:
Van a rossz, a mai kormány és a még rosszabb, az elkúrók kormánya 2002-2008 között.

A két rossz közül mindig a kisebbiket kell választani.

Indítottam hosszas noszogatásra a Nemzeti Kapitalista Pártot, aminek van 20 követője kb. 100K látogatóból.

Nem kell más a népnek, mint a szocialista vezetés. Abban meg a FIDESZ a jobb.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.02.27. 22:49:37

@EXO:
A következő választáson az MSZP már kispárt lesz.

Untermensch4 2014.03.03. 23:13:40

@Péter9876543: van egy bizarr elképzelésem a jelenség okáról: ahogyan pl a reklám kultúrafüggő úgy valamennyire a gazdaság is. a "nagy ötlet" az lehet hogy mivel se igazán nyugatiak se igazán keletiek (európán belül) nem vagyunk, nekünk egy hibrid rendszer kell. ez a szerencsétlenkedés maga a próbálkozás lehet hogy ezt kialakítsák. papíron biztos jól néz ki, a keleti oligarchákat és a nyugati gonoszmultikat egyaránt fogadni és elkaszálni is képes jogszolgáltatással működő bürokrácia ami eléggé demokratikus(nak látszik) hogy legfeljebb kevés és fegyvertelen tüntető legyen és eu-s szempontból tűrhető, keletről nézve viszont lehet ide óvatosan hozni pénzt mert kevés nokiásdobozért nagyobb a jogbiztonság a békés keleti arcoknak mint otthon. + az alattvalók megkapják a saját illúziójukat hog nyughassanak (a "megint lesz kádárrendszer" - "megint lesz horthyrendszer - európaiak leszünk" álomvilág-háromszögben) szép új világ szóma helyett pálinkával...
csak az a baj hogy ha ez lenne a cél akkor eddig ehhez képest is szarul csinálják
süti beállítások módosítása