Munkahely - Életpályamodell a katonáknak

2013.06.17. 10:52 :: Dörnyei József

Hende Csaba bejelentette, hogy a hivatásos katonák számára elkészült az életpálya modell.

Az életpálya modell keretében minden hivatásos katona, aki alkalmatlanná vált életkora vagy egészségi állapota miatt az aktív katonai szolgálatra, automatikusan állami munkahelyet kap.

A katonáskodás az egyik olyan munkakör, amit nem lehet a nyugdíjkorhatárig folytatni. A különböző katonai beosztásokhoz különböző fizikai felkészültség van előírva. Van olyan beosztás, amit a nyugdíjkorhatárig lehet folytatni, pl. híradós, raktáros, de van, amit nem, pl. lövész vagy vadászpilóta.

A hadseregen belül és kívül is lehet keresni olyan feladatot amit el tud végezni a katona. Képzettségtől függően élete végéig lehet belőle pl. őr vagy valamilyen adminisztrátor, elméleti kiképző tiszt.

A Magyar hadsereg kis méretéből adódóan évente csak 200 főröl van szó, ami a Magyar állam számára nem kihívás.

Hasonló megoldást érdemes lenne kidolgozni rendőrök, tűzoltók, stb. számára is.

Az egész egy nem nagyon nehéz logisztikai kihívás, szvsz. erre bármelyik eddigi kormány képes lett volna, még a mostani vagy megyó kormány is.

Az irány mindenesetre helyes és követendő...

Szólj hozzá!

Címkék: Munkahely

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr635364874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása