Társadalom - Lehetőség lesz szociális temetésre

2013.05.16. 16:25 :: Dörnyei József

A Magyar sajtó erősen felháborodott a szociális temetésen, pedig ez tipikusan egy olyan téma, ami egyrészt komoly anyagi teherrel sújtja a családokat, másrészt itt van helye a szociális segítésnek.

A szociális temetést a családok igényelhetik az elhunyt polgár lakhelyének önkormányzatánál.

Az önkormányzat ilyenkor ingyen sírhelyet ad az elhunytnak és a család rendelkezésére bocsájtja a temető eszközeit.

Magát a temetést már a családnak kell végrehajtania v. végrehajtatnia, ebben már nem segít az önkormányzat, kivétel a hamvasztás, ahol a hamvasztást díját még fizeti az önkormányzat.

A temetés még így is pénzbe kerülhet, mert pl. az elhunytat a legtöbb rokon továbbra sem fogja felöltöztetni vagy a sírhelyet kiásni. De ezek a költségek a töredéke egy átlag temetés költségeinek ez nem viszi csődbe még a legszegényebb családot sem.

Kérdés, hogy az önkormányzatnak honnan lesz erre pénze. Szociális temetés minden bizonnyal a szegényebb önkormányzatoknál lesz gyakoribb és nekik van a legkevesebb szabad pénzük.

Mindenesetre ez egy tipikusan jó törvény, amit a FIDESZ hozott.

Szólj hozzá!

Címkék: Társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr205303341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása