Gazdaság - Tartósan magas a munkanélküliség

2013.04.26. 10:02 :: Dörnyei József

11,8%-os a munkanélküliség 2013 első negyedévében, pontosan annyi, mint 2010 első negyedévében.

Ez első hallásra egy pozitív szám, mert annak fényében, hogy mit követett el a FIDESZ a  gazdasággal szemben, ez pozitívnak tűnik.

Ne feledkezzünk azonban meg arról, hogy ebben az időszakban keletkezett kb. 500K friss kimenekült, akik már nem Magyarországon dolgoznak.

A munkanélküliek száma most ~600K, ha hozzáadjuk képzeletben az 500K kimenekültet, aki munkanélküli lenne, ha nem menekült volna ki, akkor 1,1M munkanélküli lenne.

A dolgozók egy része is közmunkás, tehát gyakorlatilag munkanélküli, az ő számuk nem publikus információ egy ideje, de régebbi adatokra alapozva kb. 100K lehet.

A számok azt mutatják, hogy a FIDESZ kormány, az ígéreteikhez híven már megszüntetett kb. pontosan annyi munkahelyet, mint amennyi az új kimenekültek száma és a közmunkások száma, tehát kb. 600K.

Mivel 1M megszüntetett munkahelyet ígértek, ezért jó úton vannak, a ciklus végére a dolgozó polgárok már egy veszélyeztetett alfajnak lesznek tekinthetők Magyarországon. :-)

Szólj hozzá!

Címkék: Magyarország FIDESZ Gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr15247751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása