Pletyka - Matolcsy az MNB élére kerül

2013.02.05. 21:40 :: Dörnyei József

A legrosszabb pillanatban merült fel egy régi/új pletyka a sajtóban. Állítólag Matolcsy György lesz az MNB elnöke és helyette Varga Mihály lesz a NGM vezetője.

A pletyka már egyszer felreppent.

Ahogy akkor már leírtam, a hír nem feltétlenül rossz. Még akkor sem, ha pont ez lesz a forgatókönyv. Matolcsy elképzelhető, hogy el tudja vezetni az MNB-t. az NGM élére meg bárki jobb, mint Matolcsy. Nem túlzok, hogyha Orbán Viktor kihajít egy követ a Kossuth téren sétálók közé, 99,999% esélye van arra, hogy Matolcsynál lényegesen jobb NGM vezetőt talál el.

A probléma az időzítéssel van.

Magyarország több milliárdos nagyságrendben tervez deviza államkötvény kibocsátást a közeljövőben, még a váltás előtt. Ennek az árfolyamát Matolcsy direktben befolyásolja és nem felfelé. Nagyon sokba fájna, ha még a kibocsátás előtt kineveznék. Tényleg nagyon sokba, 2-3% simán benne van a pakliban.

A pletykát most nem a kormány szivárogtatta ki, nem is feltétlenül biztos, hogy a pletyka igaz. Az ellenzék is lehetett meg egy deviza kereskedő is.

Az ellenzéknek jobb lenne, ha nem Matolcsy lenne az MNB elnök. Ha megnyerik a választást, akkor Matolcsy púp lesz a hátukon, méghozzá egy nagyon nagy púp. Bárki jobb lenne MNB elnöknek, mert ha egy FIDESZ-es féleszűt neveznének ki, az is jobban csinálná, mert nem merne csinálni semmit. A nulla mindenképpen jobb teljesítmény, mint a -20. Javaslom a pozícióra pl. Lázár Jánost. Erre a szerepre tökéletes lenne és ott még kárt sem tud okozni, mert annyi esze még neki is van, hogy ott nem nyomogatná a gombokat.

Az ellenzék esetleg spekulálhat arra, hogy a FIDESZ a komoly ár miatt, amit Matolcsy kinevezése jelent, gyorsan kinevez valaki mást. Bárkit, aki nem Matolcsy.

A deviza kereskedőnek értelemszerűen érdekében áll, hogy megrángassák a forintot, főleg, ha tudja, hogy merre fog menni és köt pár határidős üzletet...

Van egy esélye a fegyelmezetlenségnek is. Valaki, aki nem ért egyet a döntéssel, kiszivárogtatta.

Szólj hozzá!

Címkék: MNB Matolcsy Pletyka Kormány NGM

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr875064739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása