MNB - Új Euró kötvény az AKK-tól

2012.10.12. 09:18 :: Dörnyei József

Az AKK, ami eddig az egyik legjobban teljesítő intézmény az Orbán kormány idején, egy új konstrukcióval állt elő, Euró alapú államkötvényt bocsát ki.

Az ötlet annyira új, hogy a saját felületén nem is tudja egyből megvalósítani, egyszerűen nincsen meg még hozzá az IT rendszere. Egyenlőre a bankrendszeren keresztül árulja majd a kötvényt.

Az Euró kötvény hozama 2,5%-al a mindenkori Euró infláció felett van, ami egy nagyon jó hozam, ennél a Magyar bankok jóval kevesebbet fizetnek, az EUR övezetben a bankok még kevesebbet.

A kötvény futamideje 3 év.

A kötvényt bárki megvásárolhatja, lakosság, Magyar cégek vagy külföldiek is.

Magyarországon a FIDESZ cigánykodása alatt a lakosság felhalmozott jelentős Euró megtakarítást. Most ezt a megtakarítást lehet Euró kötvénybe fektetni. Jelentős külföldi érdeklődésre is lehet számítani a jó hozam miatt. A cégek szvsz. nem fektetnek 3 éves futamidejű kötvényekbe, de persze akadhat kivétel.

Mindenesetre az AKK véleménye szerint ezzel a kötvénnyel lehetséges Magyarország deviza államadósságának a direkt finanszírozása.

Egyetértek velük, az első mennyiséget a Magyar lakosság fel fogja vásárolni az Euró megtakarításaiból.

Szerintem a második kört is a Magyar lakosság vásárolja fel külföldre menekített Euró megtakarításaiból.

Külföldről az érdeklődés először nem lesz, de később lehet nagyon jelentős is.

Mindenesetre egy újabb kiváló ötlet az AKK-tól. Remélem, nemsokára elkészülnek az IT fejlesztések is és lehet Euró számlát nyitni náluk, ami nagyon leegyszerűsíteni a befektetést és ezzel több pénzt hozna.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr154834233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása