MALÉV csőd - következmények

2012.06.08. 23:57 :: Dörnyei József

Eltelt már pár hónap a MALÉV csőd óta, le lehet vonni a következtetéseket. A MALÉV szerepét nem vette át senki sem. Jött helyette olcsó légitársaság, amire üzletember nem ül fel, pénzes turista sem. Repülni lehet még más országok minőségi légitársaságaival, de azok kevesebb helyre repülnek és helyet is nehéz kapni, ha van egyáltalán.

Budapest és vele Magyarország egy nehezen, körülményesen megközelíthető hellyé vált. Budapest szállodái ezt a tényt azonnal megtapasztalták. Egyes cégek ellehetetlenültek, pl. Budapest központtal nem lehet már high flyer munkát végezni, pl. SAP tanácsadást sem. Szerencsére ezek nem jelentősek, ezek egyike sem fogja természetesen megkarcolni a gazdaságot. (Nyilván az érintettek sz*vnak, de ez pech...)

Az üzleti élet döntéshozói azonban szintén nehezen fogják tudni megközelíteni az országot. Ez a beruházások jelentős csökkenésével jár. Ha valahol nincsen autópálya és ezért a kamionsofőröknek két órát kell kínlódniuk mellékúton, az egy tervezhető költség. Nem a kamionos hozza meg a döntést a beruházásról.

De ha Herr Müller nem tud elrepülni Budapestre aláírni a szerződést v. minden alkalommal Pozsonyból kell levezetnie, akkor Herr Müller besorolja Budapestet a többi használható repülőtér nélküli város közé és a legközelebbi beruházást már nem Magyarországra tervezi. Ahogy nem viszi hasonló okokból Moldovába se. Ezért lehet Herr Müllert lusta, kényelmes disznónak nevezni, de ez a Magyar gazdaságon nem segít. Nemzeti légitársaság nélkül is van élet, csak kevesebb a munkahely és a pénz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr314574518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása