Politika - Reklámadó célok és következmények

2014.06.03. 23:45 :: Dörnyei József

A reklámadó még nem egy lefutott meccs, ezt megint nem gondolták át alaposan a FIDESZ vezetői, illetve lehet, hogy volt, aki átgondolta és hagyta, hadd történjenek meg a dolgok.

A reklámadó már régen tervbe volt véve, ki volt dolgozva, de az iszonyatos kockázat miatt soha nem volt átültetve a gyakorlatba.

Ennek az az oka, hogy az egyetlen, aki tényleg durván seggbe tud rúgni egy politikai pártot vagy egy politikust, az a média.

A pártok és a politikusok amúgyis ki vannak téve a média kereszttüzének. Ha ez még célzott is, az nagyon sokat árthat. Ha független, elfogadott forrásból jön, akkor még többet.

Emiatt nem lett a reklámadóból eddig törvény és valószínűleg örökké a fiókban lapul, ha nem történik meg pár dolog.

A FIDESZ megnyerte ugyan a parlamenti választásokat, de az igazi pénz a párt számára nem itt van, hanem az önkormányzati választásokban. Az államnál is lehet parkoltatni sok kádert, de mennyiségben az önkormányzatban lehet csak. Ha a FIDESZ bármi miatt elbukja az önkormányzati választásokat, az óriási vereség lesz a számukra és komolyan veszélyezteti a terveiket.

Emiatt a reklámtörvényt soha, semmilyen körülmények között nem vitték volna élesbe az önkormányzati választások előtt.

Természetesen a FIDESZ mögött álló erős üzletemberek már régen be szerették volna vezetni a reklámadót, de a FIDESZ politikusai ezt nem engedték meg nekik.

Ami változott, az pont az erőviszonyok a kérdésben. Lázár J. megint lebukott valami korrupciós/hűtlen kezeléses ügyben. Nem ez az első, de lehet, hogy ez lesz az utolsó húzása. Emiatt be kellett fizetnie mellényzsebből 2M-t a költségvetésbe, miközben a legális jövedelme ilyen kiadást nem enged meg. Ha vagyonosodási vizsgálatot kapna, aligha tudna elszámolni a pénzzel. Eközben a semleges vagy ellenzéki polgárok szerint egyszerűen köztörvényes bűncselekményen kapták rajta.

Lázár J. bosszút akart állni. Kirúgatta az Origó főszerkesztőjét és ezzel el is rendezhette volna az ügyet, de emellett meg akarta büntetni a teljes média szektort és ezért átállt a másik oldalra reklámadó ügyben.

Lázár J.-nak nagy a súlya a FIDESZ-ben, most látni, hogy mennyire. Az ő átállása megváltoztatta a dolgokat és győzött a reklámadó lobby.

A reklámadó lobby nem a FIDESZ legokosabb politikusaiból áll, a hátul álló üzletembereknek pedig nem számít, hogy mi lesz a politikusok sorsa, amíg ők hozzájutnak a nagy léhez.

OV lett volna az egyetlen, aki az egészet megakadályozhatta volna, de neki vannak a FIDESZ legjobb politikai stratégái és ő pontosan ismerte a következményeket, hagyta, hadd száguldjon a vetélytárs Lázár J. a sorsa felé.

Az RTL kényszerhelyzetbe került a törvénnyel, ha a törvény marad, az RTL már az idén csődbe mehet, mert a szerződött bevételét nem tudja eltüntetni. Jövőre teljes biztonsággal csődbe megy. Emiatt az RTL sarokba szorult és minden eszközzel meg kell, hogy akadályozza a törvény élesedését.

A FIDESZ a bejelentés után nem szívhatja vissza a törvényt, erre most már nincsen lehetőség. A törvény élesbe fog menni.

Az ország kettő legnagyobb politikai hatalma háborút kezdett egymással és ennek meglesznek az áldozatai.

Az RTL-nek nem probléma egy kis erőfitogtatás, levesz pár nézettebb és szeretettebb műsort a kínálatból, helyette pedig kiteszi Lázár J. fényképét, hogy miatta nincsen tovább ez a műsor. Ne felejtsük el, hogy ebben az országban indult gyűjtés Izaura felszabadítására...

Aztán készít pár csődbe ment családdal interview-t, ahol a kisgyerekeket éppen költöztetik kifelé a végrehajtók, Lázár J. képe, mint a felelős végig kint lesz a bal alsó sarokban. Az RTL ki tudja nyírni Lázár J.-t egy életre. Nem hogy képviselő nem lesz belőle soha, de még polgármester sem.

A FIDESZ aztán kap az alkalmon és kipenderíti Lázár J.-t, valamint visszaszívja a reklámadót.

Ez egy valószínű forgatókönyv. Feltételezi, hogy Lázár J. sok embernek szúrja a szemét a FIDESZ-ben, sok ember lenne a pozíciójában és OV sem kedveli már annyira, mint régen.

8 komment

Címkék: Politika

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr36264373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2014.06.04. 00:10:46

Hűha, hogy tényleg így fog-e történni, nekem azért erős kétségeim vannak. Nem tudom elképzelni, hogy Orbán ne tudna könnyen és egyszerűen elbánni Lázárral, ha akarna.

bankvezér 2014.06.04. 00:14:23

Én ezt a reklámadót összekapcsolnám a kommentek cenzúrájával.

salv 2014.06.04. 11:22:17

Nem visszamenolegesen vezetnek be, iden csak a bevezetese utan kellene fizetni.

Ha Orban nem szereti Lazart, akkor miert csinal belole egyre nagyobb hatalmu embert (akihez egyre tobb penz tartozik)?

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.06.04. 22:01:02

@salv:
Igaz, kicsit elrejtve, de így van benne a törvényjavaslatban. Érdemes végigolvasni...

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.06.04. 22:06:17

@salv:
Ami nekem a törvényből nem világos, hogy akkor az idén hogyan sávos a sávos adó? 40%-ot fizet az RTL vagy csak 20%-ot. Nem mindegy.

bankvezér 2014.06.04. 22:36:55

@Dörnyei József:
Kihirdették már a törvényt ?
Úgy tudom, még nem is szavazták meg.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.06.04. 23:18:43

@bankvezér:
A törvényt már benyújtották, de még nem szavazták meg.
süti beállítások módosítása