Politika - Érdekes szavazó számlálások - LMP emelkedés

2014.01.31. 10:26 :: Dörnyei József

Kettő forrásból is kaptunk a héten szavazó adatokat. A kettő ellentmond egymásnak. Az egyik szerint az LMP gyűjtött nagyon sok új követőt, a másik szerint az MSZP. A többi párt támogatottsága mind a kettő felmérés szerint stagnál.

Ilyenkor jó kérdés, hogy vajon melyik eredmény igaz. Szerintem a valószínűbb az, hogy az LMP erősödött vissza. A szocialista klikk rémisztő lett a kapitalista szavazóknak. Ők vagy nem szavaznak, mint én vagy visszamentek az LMP-hez.

Az MSZP erősödése valószínűtlen. Ki szavazna rájuk? A törzsszavazóik eddig is rájuk szavaztak, de újakat nem tudom, hogy honnan szerezhettek volna.

Mindkét eredmény a statisztikai hibahatáron (3%) belül van, tehát vádolni nem lehet hivatalosan senkit sem. Természetesen minden ezzel foglalkozó cégnek megvan a párt szimpátiája és aszerint hozza ki az adatokat. Persze ügyelve arra, hogy a tévedés nem legyen több, mint a megmagyarázható 3%.

Az eredmény az, hogy az LMP be fog kerülni a következő parlamentbe is. Ennek sok jelentősége nincsen, mert szavuk nem lesz semmi sem, de bent lesznek.

Legalábbis a jelenlegi Status Quo szerint.

6 komment

Címkék: Politika Választások

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr425791158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robur 2014.01.31. 11:35:44

Annyi jelentősége van az LMP bekerülésének, hogy lehet, hogy az akadályozza meg a FIDESZ kétharmadot. Eddig sem érdemelték meg, az elmúlt 4 év után meg pláne. Valszeg. az én szavazatomat megkapják, leginkább Róna Péter miatt. Bár ez némileg hiú remény de hát a lepényhal először a remenyhal meg utoljára.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.01.31. 12:06:38

@Robur:
Ehhez egy teljeskörű ellenzéki összefogás kellene, ami lehetne akár passzív is. Az esélye szerint elég alacsony.

A passzív összefogás lényege az, hogy minden körzetben csak 2 induló van, egy FIDESZ-es és egy ellenzéki.

Ez még nem garantálja a sikert, de biztos, hogy pár helyen sikerül megszerezni a mandátumot.

Erre az utolsó héten kell sort keríteni, akkor lehet megegyezni arról, hogy ki hol indulhat egyedül.

Arnold889 2014.02.01. 16:46:32

Egyébként miért nem mész szavazni? Nem gondolod, hogy ez mindenkinek az állampolgári kötelessége? Ha senki sem szimpatikus szavazz a legkisebb rosszra! Rengetegen így gondolkodnak, hogy "áá nincs kire szavazni", éppen ezért csak az számít, hogy melyik pártnak mekkora fanatikus keménymagja van. Másokra nem is kell figyelniük a prograimjaikban, mert tudják, hogy ők úgysem mennek el szavazni.

Ha többen mennének, akkor a pártoknak sokkal megfontoltabban kéne cselekedniük, hiszen sokkal több lenne az érzékenyebb, nem biztos szavazó.

bankvezér 2014.02.01. 18:21:56

@Robur:
Aki számára Róna Péter a favorit, az mit keres ezen a blogon?:)

Robur 2014.02.01. 18:59:30

@bankvezér:
Jelenleg a közéletben jelenlévő szereplők közül akik valamennyire politika közelben vannak ő számomra a legjobb ill. leghitelesebb. Egyébként ezt a kérdést neked is fel lehet tenni, hogy mit keresel itt.

bankvezér 2014.02.01. 21:51:58

@Robur:
Róna Péter szociál-liberális.
Ez itt pedig egy konzervatív blog...
Hogy én mit keresek itt?
Dörnyei urat szeretném befolyásolni. :)
süti beállítások módosítása