Tarlós és a BKK - folytatás

2012.10.16. 10:03 :: Dörnyei József

Tarlós István föpolgármester nyilatkozott a "ma reggel"-ben a BKK-val és BKV-val kapcsolatban. Elmondta, hogy a két cég teljes 2013-as költségvetés 140 Mrd, aminek a fedezete a "Dugódíj" be nem vezetésével bizonytalan.

Elmondta, hogy a busztender, amit ö személy szerint nem szavazott meg, több milliárddal növeli meg a költségeket, amire szintén nincsen fedezet.

Kemény kritikát is megfogalmazott a BKK-val szemben: "Van olyan, hogy az embernek nem érzelemből kell politizálni, hanem számolni kell"

Ez egy elég kemény kritika. A BKK egyetlen feladata 10 Mrd éves költségvetésböl, hogy számoljon.

Tarlós szerint ezt a feladatát nem végzi el. Ebben az a fontos, hogy Tarlós István ezt gondolja. A független szakértök már régen így gondolták, de most már a fönök is ezt gondolja...

Vitézy Dávidról azt nyilatkozta, hogy "roppant tehetséges", de a gazdálkodáshoz nem ért.

A BKK feladata a tömegközlekedés tervezése, ami 95%-ban gazdálkodási tevékenység. Bármilyen ügyvezetö igazgatónak a feladata 50+%-ban a gazdálkodás. Aki nem tud gazdálkodni, az nem lehet ügyvezetö igazgató. Legalábbis kint a prérin, a gazdaságban biztosan nem.

Tarlós gyakorlatilag azt mondta, hogy Vitézy nem alkalmas a BKK vezetésére és jobb lenne, ha visszamenne abba a civil szervezetbe, ahonnan jött. Jobb lenne, ha a lelátóról kritizálná a csapatot, mert a focihoz nem ért...

Persze Vitézynek háttere van, emiatt nem lehet leléptetni. Ez baj. Marad a púp a föváros hátán. Egy elég drága púp, évi 10 Mrd-ba kerül...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr744851466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása