Az M2 Metró és HÉV összekötése - ahogy azt kellene csinálni

2012.05.22. 16:38 :: Dörnyei József

Elöször is, az M2 és a HÉV összekötése nem a legfontosabb feladat a jelenlegi Budapesten. Természetesen ha végtelen v. legalábbis a jelenleginél jóval több pénz állna rendelkezésre, érdemes lenne végrehajtani, de vannak ennél sokkal fontosabb közlekedési feladatok is.

Olcsón nem szabad csinálni. Ha nincsen pénz "rendesen" megcsinálni, akkor nem szabad elkezdeni sem, mert a károk felmérhetetlenek lesznek.

Ahogy kellene:

Az Örs vezér téri metrómegállót meg kell hagyni úgy, ahogy most van. Az M2 metrók egy része, több mint a fele csak idáig járna, ahogy eddig. A Pillangó utca elött, ahol feljön a metró a felszínre, kell az elágazást elkészíteni. A Gödöllöre tartó metrószerelvények itt átmennének az úttest alatt a túloldalra. Majd végig a föld alatt menne át az M2B metró a XVI. kerületen. Ott jöhetne fel a felszínre, ahol az utolsó szintbeli keresztezödés van. De én még ott sem hoznám fel, mert nem ismerem a jövöt, jobb, ha a föld alatt marad.

A HÉV jelenlegi vonala alatt most fö csatorna és vízvezetékek vannak, amiknek az átépítése problémás. Emiatt az M2B nyomvonalát a jelenlegi úttest alá kell vinni.

Ha esetleg nagyon sok pénz lenne, akkor én 2x2 v. inkább 2x3 autósávot is a föld alá vinnék, a metró alá. Ezek gyorsforgalmi sávok lennének, kevés kijárattal és bemennének a Hungária körútig. Erre persze valószínüleg nem lesz pénz, de nagyon szép lenne...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr744532099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása