MNB - PSZÁF beolvasztása

2013.06.10. 10:20 :: Dörnyei József

A PSZÁF be fog olvadni az MNB-be. Van ennek értelme? A hibás döntéseket úgyis a parlament és a kormány hozza...

A döntés értelme az, hogy az MNB-nek jóval nagyobb hatásköre és függetlensége van, mint a PSZÁF-nek.

A PSZÁF hiába emelte fel a szavát annó a devizahitelek ellen, a kormány és a parlament simán leszarta a fejét és elindította Magyarország polgárait a devizahitelek csapdája felé...

Az MNB jóval több hatáskörrel és függetlenséggel rendelkezik, mint a PSZÁF. Elvileg az MNB sokkal nagyobb súllyal tudja képviselni az érdekeit, mint a PSZÁF.

A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a végső szó mindenképpen a parlament és a kormány kezében van. Az MNB pofázhat, amit akar, az ö feje is le van szarva. A devizahitelezés ellen is felszólalt az MNB is annó, de az ö fejét is leszarta a Gyurcsány kabinet.

A PSZÁF másik feladata a pénzügyi szervezetek felügyelete. Ezt az MNB is el tudja végezni, ráadásul nekik rendelkezésre állnak olyan belső adatok, ami a PSZÁF-nek nem.

A döntés tehát jó - Elvileg jobb lenne egy független szervezet, de az MNB keretein belül is megfelelő.

Reméljük, hogy az MNB jelenlegi fura ura képes lesz a PSZÁF feladatait végre is hajtani, nem csak átvenni a szervezetet. Szvsz. ez Magyönek menni fog, erre képes.

A döntés oka persze politikai. A PSZÁF nyilatkozatai zavarták a vezetőséget. Most majd nem lesznek nyilatkozatok...

Szólj hozzá!

Címkék: MNB Bankrendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr515353596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása