Gazdaság - Kiadták az E-Útdíj tervezetét

2013.05.24. 09:28 :: Dörnyei József

A kormány kiadta az új E-Útdíj tervezetét. A projekt, ahogy várható volt, gőzerővel robog előre. Vannak ugyan jelek arra, hogy esetleg késik, de hivatalosan nem jelentettek be ilyesmit.

Két fontos dolog van a tervezetben.

Az első és valószínűleg a legfontosabb a díj. A díjakat majdnem forintra pontosan a Cseh autópályadíjra szabták. Csehországban bizonyított a rendszer, a teherautók mennyisége semennyit sem változott a díjfizetés kezdete óta, ezért annak a díjazásnak az átvétele teljesen biztonságos.

A második az érintett útszakaszok. Szerencsére nem aprózták el, minden autópályát és főutat belevettek, amire csak gondolni tudtak. Ennek az lesz a következménye, hogy nem fognak a díjfizetés elöl kis utakra letérni a kamionok, amivel tönkretennék a helyi települések életét.

Egyenlőre jól halad a projekt, a törvényi hátteret első látásra jól alakítják ki.

A becsült bevétel évi 150Mrd. Ez egy komoly összeg, ennyivel kevesebb adót kell fizetni. Jó részben külföldi kamionok fizetik meg, ami szintén jó. A magyar kamionnak is kell mindenhol fizetnie...

Remélem, a bevezetés sikeres lesz és kezdhetnek befelé folyni a milliárdok az államkasszába...

Szólj hozzá!

Címkék: Gazdaság Közlekedés Adórendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr915315719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása