Világpolitika - Atomfegyver Szaud-Arábiának is

2019.02.20. 08:03 :: Dörnyei József

A US úgy döntött, hogy érdemes lenne atomfegyverhez juttatni Szaud Arábiát. Iránnak már van. Izraelnek már régen van. Pakisztánnak és Indiának is van. Tényleg, mi a legrosszabb, ami történhet, ha a Közel-Keleten a nagy játékosoknak van atom fegyvere?

A US congress vizsgálatot indított, aminek a célja annak a felderítése, hogy a US atom technológiát juttat Szaud Arábiának. A kiszivárgott szerződésekből látszik. hogy pontosan ez történik. Szaud Arábiának megvan a pénze arra, hogy mennyiségben gyártson atom fegyvereket és a US-től bármikor tud vásárolni célba juttató technológiát. Pontosabban már ma is rendelkezik ezzel.

Szvsz. kb. 5 év és Szaud Arábiának lesz kb. 50 atomfegyvere. Nem nagyok, nem lesznek hidrogén bombáik (remélhetőleg), de a kis atomfegyverekkel is komoly károkat lehet okozni. Nem fognak megállni és szvsz.kb. 10 éven belül lesz már 50 hidrogén bombájuk is (ami a "nagy" atombomba)

Szaud Arábia nem egy visszafogott és óvatos ország. Ha nem tetszik neki egy szomszéd, akkor megtámadja. Jemen ellen 2015 március 26. óta háborúzik. Ha egy személy nem szimpatikus az országnak, akkor azt külföldön is elteszik láb alól.

Nyilván egy kiváló ötlet egy ilyen országot atomfegyverhez juttatni jó pénzért. Ne felejtsük el, hogy a náci Németországot is a US fegyverezte fel, jó pénzért.

Mi az, ami történhet?

- Szaud Arábia lebombázza Jemen néhány városát, amit nem tudott hagyományos haderővel elfoglalni. Ez kellemetlen lenne a helyieknek, de nem okozna komoly nemzetközi problémát. Lenne még egy "incidens" Szaud Arábiával, de ez kb. senkit sem érdekelne, ahogy a Jemeni háború most sem érdekel senkit.

- Szaud Arábia és Irán kölcsönösen megbombázza egymást. Ennek már komoly következménye lenne. A világ olajkitermelése kb. feleződne és globális lehülés lenne pár évig. Nem csak a helyieknek lenne egy rossz napjuk.

- Változik a vezetőség Szaud Arábiában és Izrael ellen fordulnak. Lebombázzák Izraelt cserébe Izrael lebombázza őket. A maradék Izraelt lerohanják a szomszédok és megszűnik létezni. Ennek a következményei rosszabbak, mint az Irán verziónak. Izraelben igen sok high tech gyártás van, ezért ez az esemény nagyobb hullámokat generálna a világpiacon, mint a másik. Az olajkitermelés nem csökkene akkorát, mint az Irán háború esetén.

- Szaud Arábia lebombázza a hitetleneket pl. az EU-ban. Budapest is kap egy szeretet csomagot. Megszűnik ez a blog - katasztrófa.

Mindenki számára világos, hogy milyen fantasztikus ötlet atomfegyverhez juttatni Szaud Arábiát. Osama Bin Laden is onnan származott és ő is egy jó ember volt. Adjunk a követőinek a kezébe atom fegyvert...

4 komment

Címkék: Világpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr9514638426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2019.02.23. 10:40:35

Irak nem tudta hátszéllel elvégezni a piszkos melót iránban, a szaúdiak majd "tornádóval" el tudják végezni.
Némi lehűlés és nő az olaj világpiaci ára... ha jól emlékszem az usa már nettó kóolaj-exportőr (és magasabb olajárnál több forrás kitermelése is rentábilissá válik), a ződek meg örüljenek, globális felmelegedés belassítva és lesz néhány öböl-menti vadrezervátum mint pripjaty körül. :)

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2019.03.04. 11:46:00

A nagyhatalmaknak mindig fantasztikusan hosszútávú volt a külpolitikájuk. Kb. annyira szorítkozott, hogy mi lesz holnap. :-(

Trianon után kb. 2 évvel már leszarták, hogy mit csináltak itt, már éppen tök más volt az érdekük. Szomorú, hogy az instant pénzről szól a "'stratégiájuk", de sajnos ez van.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2019.03.06. 11:03:27

@Untermensch4:
Ez a cél valószínűleg. De mi van, ha változik a széljárás, mint anno Afganisztánban? Néhány millió AK még kezelhető. AA rakéta alig. Atombomba? Tényleg?

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2019.03.06. 11:14:11

@fofilozofus:
Ez valóban mindig így volt. A két VH között pl. Anglia nem tudott megfelelő csatahajó páncéllemezt gyártani. Csehországban gyártották őket. Lett meglepetés, amikor Németország benyelte Csehországot és nem volt honnan vásárolni...
Meglepetés, a II VH elején Németország sem tudott még 50mm-es páncéllemezt gyártani a tankjaira. Csehország tudott - nyilván, a csatahajókra 300mm-es is kell pár helyre... Németország 2 db 25mm-es lemezt tett egymásra, ami majdnem olyan jó, mint az 50 mm egyben, de az első pár találat leszedi a felső lemezt és marad 25mm, ami nem pont sok.

Az észlény Franciák az I. VH után szétszedték Ausztia-Magyarországot, aminek a következménye az lett, hogy a Németek darabonként bekebelezték. Aztán megnézték, hogy mi tudnak a Franciák az egyesített Axis-al szemben teljesíteni. Hát, kb. semmit, ami várható volt. Van, aki ennyire hülye...
süti beállítások módosítása