Választások - Beszakadt a Szocialista Klikk támogatottsága

2014.03.27. 13:29 :: Dörnyei József

Beszakadt a Szocialista Klikk támogatottsága, 21%-on állnak most, pár nappal a választások előtt. Eddig sem remekeltek, a legutolsó bejegyzésemben 27%-on álltak, de a 21% bizony egy negatív csúcs. Legalábbis eddig.

A Klikk keresztüz alatt van, a FIDESZ egy remekül megszervezett és időzített lejárató kampányt indított ellenük, valamint egy szintén remekül megszervezett és időzített felmagasztaló kampányt indított maga mellett. A Klikk maga sem remekelt a kampányban, egymásnak ellentmondó üzenetek, teljesen hiányzó netes jelenlét, káosz és hülyeségek tömkelege jellemezte őket.

A FIDESZ maga nem igazán nyert szavazókat, de a régieket megtartotta, most 52%-on áll, 49%-ról. Ehhez a választások során még hozzá fog csapódni a nyertesekre szavazók tömege is, valamint az egyéb, pl. külföldi szavazatok és az elmaradó kimenekült szavazatok is. Az 52%-on messze túl fogja nyerni magát a FIDESZ.

Ahogy már írtam a Klikknél a lét a tét. Elvileg vannak különböző referenciák arra, hogy egy pártszövetségnek 15%-ot kell csak elérnie és nem x-szer 5%-ot. De én ezt a választási törvényben nem találtam meg. Szerintem azért, mert nincsen benne - persze nem vagyok jogász. Ha nincsen benne, akkor pedig a Klikknek 25%-ot kellene elérnie a bennmaradáshoz, ami nem fog menni.

A választások után már hiába visítanak majd, akkor már szigorúan a törvények szerint fogják értékelni az eredményeket és ha a törvényekben x-szer 5% van, a 15%-os határ nélkül, akkor bizony ki fognak esni.

A legnagyobb probléma ezzel az, hogy most már nem lehet semmin változtatni a felállás az marad, ami, akármi is lesz a vége.

A nagy nyertes természetesen a Jobbik, feljöttek közvetlenül a Klikk mögé 20%-ra.

Az LMP maradt a bennmaradó 6%-on.

Egyre kérdőjelesebb a Klikk bennmaradása. A FIDESZ tarsolyában lehet még pár be nem vetett fegyver és be fogják vetni őket. Ha a Klikk kiesik, akkor az alapjaiban változtatja meg Magyarország politikai berendezkedését és szerintem a helyes irányba. De 4 évig még a jelenleginél is nagyobb hatalmat az a FIDESZ kezébe.

Érdekes választás lesz, az biztos...

5 komment

Címkék: Politika Választások

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr425881075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arnold889 2014.03.27. 16:25:21

Nagyon remélem eltűnnek örökre, 4 év fideszt valahogy meg csak átvészelünk. Utána meg mehetnek a süllyesztőbe ők is. Nagyon remélem, hogy valami életképes pártot ki tud szülni majd a baloldal is, jobb oldalon meg erősödjön meg a MOMA. LMP-ben valahogy nem érzek túl nagy erőt, pedig talán most ők a legértelmesebb párt a parlamentben, a zöldségmániájuk ellenére.

EXO 2014.03.27. 21:07:14

A baloldal csak úgy tisztulhat meg, hogyha teljesen új pártokkal indulnak, nem kapnak köztük helyet az MSZMP utódszervezetek és nem is szövetkeznek velük.

Charybdis 2014.03.27. 23:51:15

Én sehol máshol nem olvastam, hogy 25%-ot kell elérniük a bejutáshoz. biztos, hogy helyes ez a megállapítás? Már írtak volna erről a nagyobb hírportálok, ha ez valós veszély lenne.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.03.28. 08:26:09

@Charybdis:
Ez simán lehet egy rejtett csapda, pont a Klikkre szabva.
Na, ez még rímel is. :-)

A kettö cikket elég sokan elolvasták, de még senki sem találta meg, hogy hol van benne a választási törvényben a 15%-os határ.

Gondolom, ha megtalálja, akkor beleírta volna egy kommentbe, hogy kijavítson.
süti beállítások módosítása