Világ - Brazília az első nagy ország ami átalakítja az IT és telekom rendszerét NSA biztosra

2013.11.29. 09:51 :: Dörnyei József

Brazília saját állami telekom műholdat lő fel, valamint saját állami fénykábeleket fektet le, amivel kizárja az NSA-t az állami kommunikációból.

Ez várhatóan csak az első lépés. Ahhoz, hogy tényleg biztonságban legyenek, kell még egy saját OS, valószínűleg Linux alapon és legalább részben saját hardware is.

Az NSA egy technológiai forradalmat indított el, várhatóan minden ország kifejleszti a saját, biztonságos IT és telekom rendszerét. Brazília nyíltan csinálja, a többi ország nem feltétlenül. De minden ország csinálja.

Oroszországban például ez mindig is így volt. Amit az állam fontosnak nyilvánított, ott csak Orosz számítógép, hálózat és OS lehet. US technológiát az épületbe sem lehet bevinni.

A következmények egyelőre kevéssé felmérhetőek. Az NSA rövidesen nem fog belelátni a világ dolgaiba. Az, hogy az így kifejlesztett NSA biztos rendszerek vajon kikerülnek-e a piacra, kérdőjeles.

Az Oroszok nem árulják a saját rendszert. Azt csak az használhatja, akit erre méltónak találnak.

Szerintem hasonló várható máshol is. A Brazil rendszert sem kaphatja meg bárki. De pl. a stratégiai Brazil cégek szvsz. igen.

komment

Címkék: Világ Technológia

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr885666632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Clear-water 2013.12.26. 18:19:43

Talán az sem véletlen, hogy Brazília a svéd Grippen repülők mellett döntött pár hete, pedig az amcsik tűntek befutónak.

Ahogy a cikk írja is: "Köszi szépen Herr Snowden!"

www.defenseindustrydaily.com/brazil-embarking-upon-f-x2-fighter-program-04179/
süti beállítások módosítása