Gazdaság - Újra olcsó hitel új ingatlan építésre

2013.11.15. 09:49 :: Dörnyei József

Varga Mihály olcsó hitelt osztogatna új ingatlan építésre. A FIDESZ-t ismerve ennek az oka az, hogy valamelyik főember új ingatlan szeretne építeni, de nincsen meg rá a pénz, ezért hozat egy ilyen törvényt.

2000-ben pontosan ezért osztogatott ki a FIDESZ sok száz milliárdot a tehetősebb rétegnek. Gondosan ügyeltek arra, hogy az is kaphasson, akinek nincsen rá legális jövedelme, tehát az adócsalókat és a korruptakat támogatta a kormány anno - a FIDESZ-es főemberek mind ilyenek...

Ma Magyarországon az építőipar 15 évnyi "normál" teljesítményének megfelelő felesleges lakóingatlan van. Emiatt lassult le a lakossági ingatlan építés. Ezen a tényen nem fog változtatni az, hogy olcsó hitelt adunk a kiválasztottaknak. Ha több lakóingatlant építünk, akkor csak növeljük a felesleges lakóingatlanok számát.

A kormánynak arra kellene törekednie, hogy a munkahelyek számát növelje. Ezt adócsökkentésekkel lehet legkönnyebben elérni. Ha Varga Mihálynak van pár száz milliárd elszórni való pénze, akkor azon ne szellemházakat építtessen... Pl. csökkentse le a bankrendszert sújtó adókat...

Tudom, hogy a jelenlegi kommunista gazdaságvezetés nem is érti, amit írok, de ez egy sajnálatos tény és attól még nekem van igazam.

Az államnak mindenesetre olcsóbb lenne, ha a FIDESZ-es főmufti, akinek a hitel kell, Nokiás dobozban megkapná a lóvét. Az csak mondjunk 1Mrd kár és nem sok szár milliárd kár...

4 komment

Címkék: Gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr345635096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EXO 2013.11.17. 13:13:48

Ha az lenne a cél, amit te mondasz, akkor sokkal olcsóbban is megoldhatnák. Szerintem inkább arról van szó, hogy a kimenekülés és a lakástöbblet miatt már a haveri építő cégeknek sincs elég rendelése, így olcsó pénzzel akarják pumpálni az iparágat. Így már érthető hogy pár milliárd helyett miért százmilliárdok.

Robur 2013.11.18. 21:38:43

@EXO:
De akkor már építhetnének értelmesebb dolgokat is, pl: víztározókat. Ezzel csak azt érik el, hogy nálunk is lesznek szellemvárosok mint Kínában.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.11.19. 14:10:13

@EXO:
A probléma ezzel, hogy a kamatokkal segített építkezéshez szükség van mindenképpen egy tulajdonosra, aki az építményt a végén használni fogja.
Ha ez lakóház, akkor azt nem nagy cég építi, tehát így nem lehet pénzt kiosztani.
Ha társasház, akkor azt már elvileg építhetné haveri cég is, de a lakásokat mindenképpen el kellene adni, ami a mai piacon nem lehetséges.

Tehát most nem a haveri cégeknek szóló pénzosztásról van szó.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.11.19. 14:12:30

@Robur:
Ezt nem lehet, mert amint fent leírtam, kell egy tulajdonos, akinek kell az építmény (és ez nem lehet se állam, se önkormányzat)

A haldokló gazdaságban nincsen szükség új ingatlanokra, gyárakra sem.

Ezért halott ügy az egész. Úgy veszem észre, erre közben a kormány is rájött és hanyagolják az ügyet.
süti beállítások módosítása