Svájc - A Magyar szocialista kimenekülő hányattatásai

2013.02.03. 15:54 :: Dörnyei József

Az ember azt hinné, hogy a kimenekülők többsége kapitalista ember. Ez messze nem igaz. A kimenekülő szocialisták azonban nem szeretnek egy kapitalista országban, szidják a rendszert.

Az első megpróbáltatás az EÜ rendszer. Svájcnak ideális EÜ rendszere van, mind a biztosítás, mint a szolgáltatás a lehető legjobban van megszervezve, emiatt egyszerre olcsó és kiváló.

A szocialista hazánkfia azonban érthetetlen jelenséggel találkozik. A havi kötelező CHF200 biztosítási díj mellett kell még fizetni önrészt is, kb. évi CHF 1000-ig. (A számok nem teljesen pontosak, de megfelelően pontosak)

Ez úgy néz ki, hogy a havi biztosítási díja mindenféle adó és egyéb harács levonása nélkül, 100%-osan adómentesen megkapja az EÜ biztosító és ebből lesz majd kifizetve a nagyobb kár, pl. egy műtét.

A kisebb összegek, évi CHF 1000-ig pedig saját kasszából fizetendőek.

Ezzel automatikusan elérik, hogy mindenki csak akkor menjen el orvoshoz, ha muszáj, valamint azt, hogy a biztosítónak ne kelljen minden piszlicsáré igénnyel foglalkoznia.

Az eredmény az, hogy az EÜ biztosítás díja a fele, mintha nem így lenne.

A szocialista hazánkfia nem ehhez van hozzászokva és visszasírja a Magyar EÜ "ingyenességét". Szerencsére nekik ott nincsen szavazati joguk és mire lesz, addigra jó eséllyel beilleszkednek és nem sírják vissza a Magyar EÜ rendszert.

De aki nem elégedett Svájcban, annak javaslom, hogy hagyja ott a nettó 900K fizetését és jöjjön haza a nettó 120K-ért. A magasabb fizetés ugyanis egy részben köszönhető annak, hogy Svájcnak ideális az EÜ rendszere. Ha nem tetszik Svájc, Magyarország visszavárja a kimenekült polgárait, itt nincsen önrész az EÜ-ben...

Szólj hozzá!

Címkék: Svájc Kimenekülés EÜ rendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr695060565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása