Befektetés - Lakossági állampapír

2012.09.20. 16:57 :: Dörnyei József

A banki lekötés mellett az utóbbi években lehetöség nyílt közvetlen lakossági állampapír befektetésre is. Eddig a saját bankunkon keresztül volt erre lehetöség, aminek az árát elkérte a bank.

Az Államadósság Kezelő Központ szinte teljesen ingyenes befektetési folyószámla vezetést biztosít. Költségünk csak akkor keletkezik, ha ki akarjuk nyomtatni a megvásárolt állampapírt vagy ha postai csekken akarunk felvenni pénzt. Minden egyéb esetben a költség zéró, tehát a számlavezetés, a befizetés KP-vel v. kártyával, kifizetés KP-vel, átutalás ki vagy be.

AKK Zrt.

A számláról aztán lehetöségünk van állampapírokat venni, amik hozama a banki kamatoknál kedvezöbbek, egyes termékek jóval kedvezöbbek.

Lehetöség van még hosszútávú számlát nyitni, ahol a 3 v. 5 éves adókedvezményt folyamatosan figyeli a rendszer és a 20% kamatadó helyett 10%-ot vagy 0%-ot kell csak fizetni.

A rendszer brilliáns.

A jó rendszernek hála nagy mennyiségü lakossági megtakarítás áramlott be közvetlenül az államadósság finanszírozásba. Per pillanat a Magyar lakosság a teljes államadósság 12%-át közvetlenül finanszírozza. Ez pedig a "jó" államadósság körébe tartozik, lásd elözö blog bejegyzésemet.

Jó és rossz államadósság

Szóval ez a befektetési formát merem ajánlani mindenkinek, aki biztonságra és egy kis profitra vágyik.

Itt is el lehet érni 1-4%-os reálprofitot. Miközben, ahogy már írtam, a tözsdén sem lehet 5%-nál többre reálisan számítani extrém kockázat nélkül.

Nem mellékesen így lehet az államadósság ellen a legjobban küzdeni, mert ha Magyar kézben van, akkor fele annyira sem veszélyes.

komment

Címkék: Befektetés

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr544790820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása