Választás 2018 - A baloldal segítségének az ára

2017.07.07. 13:26 :: Dörnyei József

A "baloldal" igen komoly anyagi támogatásban részesül nemzetközi szervezetektől és az EU vezetésétől is. A Jobbik, ami szintén komoly tényező Magyarországon, nem kap támogatást, legalábbis ebből a két forrásból nem. A "baloldal" támogatásának azonban ára van.

A baloldal az előző választások során is jelentős pénzeket kapott a fenti forrásokból, akkor azonban még nem voltak akkora ellentétek a jelenlegi kormány és a fenti erők között, mint ma.

A "baloldal"-nak egyelőre nincsen vezetése és vezetője, hasonlóan 2014-hez. GYF, Bokros, Bodka, Karácsony és még több önjelölt vezető van. Nehéz elképzelni, hogy ezek az erők felsorakozzanak valamelyik mögé és egyesülve támogassanak valakit. 2017 ősze az utolsó időpont, amikor ezt még megtehetnék, utána már elkéstek vele.

A napokban hozzájutottam egy információhoz, ami szerint a "baloldal" felméri (felmérette), hogy mennyi illegális bevándorlót lehetne Magyarországra befogadni maximum. A szám kerekítve 5 millió.

Múlt héten Bokros Lajos hivatalosan bejelentette, hogy ő és a "Moma", ami Bokros "pártja", támogatja a határok nélküli migrációt.

A kettő információból nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a "baloldal" támogatásának az ára az, hogy Magyarország fogadja be az illegális bevándorlók nagyon-nagy részét - per pillanat akár az összeset.

"Hivatalosan" a "baloldal" nem támogatja az illegális migrációt. GYF például kijelentette, hogy ő csak annyit változtatna, hogy megnövelné a naponta befogadottak számát. Nem részletezte, hogy mennyivel.

Ha Bokros lesz a választott vezetője a "baloldal"-nak és nyer, akkor legalább tudjuk, hogy Magyarországot el fogják lepni az illegális bevándorlók, ahogy ma Olaszországot.

Ha azonban GYF lesz a főnök és úgy nyer, hogy nem támogatja "hivatalosan" az illegális migrációt, akkor komoly ellenállásba fog ütközni, amikor beenged pár millió migránst  az országba. Ezt jó lenne elkerülni.

Ha majd egyszer kiderül, hogy ki lesz a "baloldal" vezetője, akkor érdemes lesz nekiszegezni a kérdést, hogy mennyi migránst engedne be az országba. Ha nem válaszolja meg egy számmal, akkor szvsz, fel lehet tételezni, hogy az összeset.

komment

Címkék: Választás

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr5812647371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2017.07.07. 14:39:57

egyre sürgetőbb lenne teljesen betiltani pártok és szervezetek a külföldi finanszírozást.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2017.07.07. 20:21:44

@Gerilgfx: Érdemes lenne elgondolkodni róla és alaposan. De mit lehet tenni az EU finanszírozással? GYF cégei EU megrendelésekből élnek azóta, hogy nem a Magyar állam megrendeléseiből élnek. Mindenesetre a mai demokrácia általános problémája az, hogy mára már tudománya van annak, hogy hogyan befolyásolják külföldről. A CEU-n tanítják is.

Untermensch4 2017.07.15. 12:46:41

@Gerilgfx: És egyúttal korlátozzuk az exportot is..?
"GYF cégei EU megrendelésekből élnek azóta, hogy nem a Magyar állam megrendeléseiből élnek"
süti beállítások módosítása