Közlekedés - A durva gyorshajtás és egyéb szabálytalanságok kiszűrése

2017.03.20. 10:32 :: Dörnyei József

A durva gyorshajtások és egyéb durva szabálytalanságok, pl. sötétpiroson áthajtás életeket menthet. Magyarországon hagyományosan ez ellen semmit sem tesz az állam, szvsz azért, mert nem is tudja, hogy mit kellene. Más országokban van működő és hatásos ellenszer.

Nem Németországben természetesen, ahol nagy pénzeket keres a gazdaság az autógyártáson és az emberélet keveset ér. Mármint a dolgozó becsületes ember élete, a migránsoké és a bűnözőké már fontos.

A megoldás roppant egyszerű, börtön büntetéssel kell fenyegetni azt, aki durva közlekedési szabályatalanságot vét. Első körben én a durván gyorshajtókat büntetném, majd következne a sötét piroson áthajtók fegyelmezése.

A durva meghatározását megint nem Németországból venném, hanem máshonnan, ahol tudnak az emberek gondolkodni. A durva az +40 kmh az érvényes sebességhatár felett. Nem valami százalékos baszakodás, ami a jelenlegi törvényekben van. Senki sem tud százalékot számolni vezetés közben... A balesetek súlyossága pedig a sebesség négyzetével nő, tehát a +40 kmh még enyhe is, de reálisan tartható.

A büntetés egy kötelező, nem mérlegelhető 3 hónap 2 évre automatikusan felfüggesztett börtönbüntetés. Ez első körben beszaratja a potenciális gyorshajtót. A liberálfasiszta hazudozók majd elmesélik, hogy a börtöntől senki sem fél, de nem szabad hinni nekik, a börtöntől mindenki fél. (Ahogy a halálbüntetéstől is...)

Az első esetben a felfüggesztett büntetés miatt nem kell azonnal bevonulni, de utána már 2 évig Damoklesz kardja lebeg a félbarom feje felett. Ha mégegyszer elköveti a gyorshajtást, akkor 6 hónapra vonul be...

Ezzel a szabályozással meg lehetne előzni nagyon sok balesetet. A már megtörtént balesettel semmi sem lehet kezdeni. A megelőzés a lényeg.

Pár - nem sok - balfasz börtönbe fog kerülni emiatt a törvény miatt. De sokkal jobb, ha ezek ülnek 6 hónapot, mintha kinyírnának pár embert és utána ülnének 6 évet.

1 komment

Címkék: Közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr2312353283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2017.04.13. 21:34:50

Nem tudom, hogy nem lenne-e túl durva. De az biztos, hogy a magyar törvények annyira pátyolgatják az elkövetőket, hogy az már túlzás. Pl. elütsz valakit véletlenül, akkor az nem szándékos emberölés, ezért pár évvel megúszod. De az az apa vagy anya, aki meghalt hiányozni fog a családjából. Érvelhetsz te valakinek, hogy tartsd be a törvényeket, mert baj lesz. Azt mondja, hogy tudok én vezetni, nem lesz baj, de különben is kibírok pár évet. Ez a liberális, szarjunk be, nehogy szegényke lelkébe az arányosnál is jobban beletapossunk mentalitás az áldozatok és családjaik lelkébe tapos bele, de nagyon.

A legjobb, hogy a rendőrségnek nem szabad "lesből" sebességet mérni. Ekkora baromságot ki talál ki????
süti beállítások módosítása