Világpolitika - D. Trump a US elnöke 2017-től

2016.11.09. 11:06 :: Dörnyei József

Szándékosan nem írtam cikket a US elnökválasztásról, babonából. Legutóbb nem tudtam elképzelni, hogy B.H. Obama még egyszer újra lesz választva egy minden szempontból jobb jelölttel szemben, de újraválasztották. Ezért inkább nem írtam semmit, nehogy a szellemek H. Clintont válasszák elnöknek.

D. Trump nem a legjobb US elnökjelölt szvsz. De minden relatív, H. Clinton egy nagyságrenddel rosszabb lett volna. A lapokat azonban leosztották, az elnökjelöltekre a kutya nem emlékszik, én sem tudom már a nevét annak a mókusnak, aki B.H. Obama ellen indult 2012 év végén.

Mire lehet számítani a közeljövőben?

A tőzsde most aggódik, mert senki sem tudja, hogy mit és mikor lép D. Trump. Valószínűleg lassan és óvatosan lép majd, kivétel pár égető kérdés.

Szíriában a US heteken belül leáll a terroristák támogatásával. A US támogatás megszűnése után a kormány szvsz. kb. fél év alatt kipucolja a terroristákat az országból és béke lesz végre. Afganisztán és Irak magára marad, a US ki fog vonulni és most véglegesen. Ha nem szedik össze magukat, akkor széteshetnek.

Az Oroszország ellenes US támadások azonnal megszűnnek. A már létező frontokat pedig közepes gyorsasággal szüntetik meg. A szankciók Oroszország ellen meg fognak szűnni. Ez jelentős gazdasági lökést ad a régiónak, Magyarországnak is.

A bevándorlás jelentősen csökkenni fog a US-ben. Sok programot jegelni fognak. Nem szűntetik meg őket, de nem is adnak ki egyetlen engedélyt sem. Aztán kb. 1 éven belül sok programot meg is fognak szűntetni. Valamikor 1 év múlva elkezdik az illegális bevándorlók kitelepítését is. A US-t ismerve inkább gyorsan, mint lassan. A Mexikói határt elkezdik jobban védeni.

Az államháztartás átalakítása két részletben kezdődik el. 2017 október elsejétől indul a pénzügyi év és 2018 január elsejétől a következő adóév. Emiatt ez most nem játszik.

A még alá nem írt nemzetközi kereskedelmi egyezményeket mind jegelik. Nem írják alá őket.

A beígért kereskedelmi háború szvsz. elkezdődik a nagy export országok ellen. Ez rosszul fogja érinteni Kínát és a régióját.

komment

Címkék: Világ US Világgazdaság Világpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr6711944813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.09. 11:41:10

Egy jó hír. Az oligarchia vesztett egy nagy csatát.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.09. 11:54:45

Hurrá, egy elmebeteg náci lett az USA elnöke! Igazán van minek örülni. Barmok.

Untermensch4 2016.11.10. 15:59:26

"A beígért kereskedelmi háború szvsz. elkezdődik a nagy export országok ellen. Ez rosszul fogja érinteni Kínát és a régióját."
Olcsóbbak lesznek európában a kínai cuccok..?

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2016.11.10. 17:06:40

@Untermensch4:
Igen, egy ideig. Szvsz. kb. 6 hónapig. Aztán beáll az új rend.

Untermensch4 2016.11.10. 19:58:59

@Dörnyei József: Az "új rend" kapcsán olyan becslést is hallottam hogy ha Trump nem nettó őrült akkor "(fehér)házon belülre" kerülve lenyugszik vagy a szakértői stáb lenyugtatja. Vagy cselekvésképtelenné válása esetén helyére lép az alelnök...

Untermensch4 2016.11.10. 19:59:44

@maxval bircaman BircaHang szerkesztőség: Ne legyél álszerény, az orosz kiberhadviselés nyert egy nagy csatát...

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.11. 05:59:50

@Untermensch4:

Oroszország érdeke volt: ne nyerjen a Clinton-féle háborús héják csapata, ez nyilvánvaló.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2016.11.11. 08:15:31

@Untermensch4:
D. Trump nagyon sokkal intelligensebb, mint H. B. Obama.
A liberálfasiszta média ekézi, de érdemes elolvasni az éléttörténetét a wiki-n.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.11. 08:20:49

@Dörnyei József: persze neked sincs közöd a nácikhoz... ("librlerálfasiszta")

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2016.11.11. 08:25:48

@Hóhér az utolsó barátod:
Nem, nekem valóban nincsen. Én a liberálfasiszta mozgalom ellensége vagyok.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.11. 08:31:30

@Dörnyei József: bocs, belelapoztam a "blogodba"... Te még a jobbikos hordánál is undorítóbb vagy. Elvtárs...

Untermensch4 2016.11.19. 13:43:00

@Dörnyei József: Trump-ban nem annyira maga Trump mint amerikai elnök a probléma. Lehet hogy az amerikaiaknak jó lesz amit csinál, elnökükként az ő érdekeiket kell érvényesítenie, részletkérdés hogy stílusa, előélete milyen (ugyebár óvatoskodón nem választana meg valaki egy W.Churchill-t sem világháborús miniszterelnöknek abból kiindulva hogy legnevezetesebb akciója az előző háborúban Gallipoli...), eredményorientáltan a politikába olyat érdemes küldeni a nevünkben aki a közeghez illeszkedően genyó, de a mi érdekünkben.
A "dominó-hatás" a probléma. Az a nacionalista hozzáállás amit Trump tol, működhet az USA esetében mert eléggé nagy. Kisebb országoknál viszont befulladhat a dolog, a kicsiknek inkább hatékony az együttműködés mint az önfejűsködés.
süti beállítások módosítása