Technológia - Tipp elemes gyerekjátékok javításához

2016.11.02. 12:16 :: Dörnyei József

Kicsit off-topic. Ha nem működik egy elemes gyerekjáték, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy végleg megadta magát. Természetesen ha kettő vagy több darabban van, akkor ez a trükk nem fog működni, de ha ránézésre ép, akkor érdemes kipróbálni, nekem sokszor bejött.

A gyerekjátékok nagy igénybevételnek vannak kitéve. Nyomás, ütés, leejtés, dobás, vízbe ejtés, homok, por, stb. - ez mind megtörténhetett velük.

Ha egy játék nem működik, akkor az egyik gyerek megjelenik és megkéri apát, hogy szerelje már meg. Azt nem mondja el, hogy ledobta az emeletről a földszinti padlólapra. :-)

A nagy mechanikai terheléstől eltörhetett valami a játékban, de a (jobb) játékokat úgy tervezik, hogy sokat kibírjanak. Ami viszont gyakran megtörténik, hogy az elem sérül meg. Ettől egyik pillanatról a másikra lemerül és elkezdi a belső folyadékot is folyatni. Ez a folyadék mérgező és gyakran egy réteget von az elem érintkezőire. Ez pedig azt okozza, hogy elemcsere után sem működik a játék.

A megoldás az, hogy forgassuk meg az összes elemet sokszor. Legalább 1 percig folyamatosan. Sok játéknál biztonsági okok miatt az elemfedél csavarjai is vezetik az áramot. Ha a játék az elemforgatás után sem megy, akkor a csavarokkal is lehet próbálkozni. A csavarok is kapnak gyakran az elemből kifolyó léből és nem vezetik az áramot utána. A csavarokat párszor ki és be kell csavarni, valamint meg is lehet őket tisztítani, akár többször is.

Velem már előfordult, hogy a régen vásárolt elem lemerült. Érdemes még utolsó próbálkozásként másik elemmel is próbálkozni.

Ha ezek után sem működik a játék, akkor sajnos komoly baj van.

Szólj hozzá!

Címkék: Technológia

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr511924115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása