Technológia - Újabb Windows 10 hiba

2016.09.06. 22:26 :: Dörnyei József

Mit tegyünk, ha a csodás Windows 10 rendszerünkön a kurzor 10 perc munka után folyamatosan kis kék karikát villogtat és a rendszer teljesítmény a töredékére csökken?

Az első anyázások után ne keseredjünk el és ne is adjuk fel, mert magától soha az életben nem múlik el.

Különösen munka és mozi/videó nézés közben embertelenül zavaró egy folyamatosan villogó kurzor.

Ami történt, az az, hogy a Windows Store egy újabb szart akar nekünk eladni és ezt a szart kitette a tudtunk nélkül a Windows 10 csodás start menüjébe.

Amíg nem kattintunk rá, addig villogni fog a kurzor és lelassul a gépünk.

A lassulást a wsappx applikáció okozza, ami maga a Windows store. Leállítani nem lehet, ne is próbálkozzunk vele. Géptől függően 30%, de akár 100% CPU leterheltséget okoz. Ahol csak 1 mag van, ott nem nagyon megy semmi sem. 2 magos gépeken még éppen elműködik a gép, de minden kib*szott lassú lesz. 4 magos gépen, mint pl. az enyém, nem okoz komoly gondot és ha nem villogna a kurzor, észre sem vettem volna, hogy lassabb a gép.

A megoldás végtelenül egyszerű - töröljük az ajánlatot (vagy rakjuk fel). A lényeg, hogy ajánlat ne legyen soha a start menüben.

Érdemes a Start menü összes extra funkcióját kikapcsolni. Sajnos ajánlatokat ettől még feldob a Start menü, de legalább a kib*szott villogás és rendszer leterheltség megszűnik.

Aki úgy gondolja, hogy Bill Gates rossz ember, az most jön rá, hogy milyen az, amikor valóban rossz emberek vezetik a Microsoft-ot.

Ma megint megfogadtam, hogy elkezdem a Linux tanulását. Amire én használom a PC-t, arra a Linux tökéletesen alkalmas...

Szólj hozzá!

Címkék: Microsoft Technológia

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr1811683689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása