Politika - A szülőtartási törvény - az idei első kegyetlen baklövés

2016.07.08. 15:17 :: Dörnyei József

A FIDESZ-re nagyon jellemző az, hogy ciklikusan elkövet kegyetlen baklövéseket. Az idén az első a szülőtartási törvény. Szerintem ezek a baklövések nem szándékosak, hanem akkor fordulnak elő, amikor a kevésbé tehetséges embereikre bíznak amúgy nem nehéz feladatokat, majd senki sem ellenőrzi, hogy mit alkottak.

Utána aztán majd lesz a kármentés.

Hasonló kegyetlen hibák sorozatát követte el a FIDESZ 2014 őszén. Nem tudni, mi történt akkor a FIDESZ vezetőségében. Lehet, hogy OV valami mással volt elfoglalva egészen hosszú ideig. Aki pedig helyettesítette nem volt alkalmas. A FIDESZ belső köreiből soha nem szivárog ki megbízható információ, ezért nem fogjuk megtudni, hogy ki a felelős 2014 őszéért.

Ami viszont valószínűsíthető, hogy a felelős más, fontos feladatot kapott, ő dolgozta ki a szülőtartási törvényt. :-)

Pár szót a törvényről: Elsősorban csak a neve szülőtartási törvény. Nem az van benne. Eltartási törvény. Bárki kérheti, hogy eltartsa bárki. Ezen felül ha egy cég eltart valakit, akkor megkérhet bárkit, hogy fizesse a cehhet. Pontosabban beperelhet bárkit, hogy fizesse a cehhet.

A bárki lehet tényleg bárki. Lehet az eltartott gyermeke, unokája, volt házastársa, távoli rokona, szomszédja, falubeli vagy akárki a telefonkönyvből. A bíróság feladata az, hogy eldöntse, hogy a bárki mennyit fizessen az eltartottnak vagy a gondozónak.

A törvény perek százezreit, csalásokat és visszaéléseket fog gyártani futószalagon.

Bűnbandák fognak szerveződni arra a célra, hogy lenyúlják a tehetősebb (fizetőképes) polgárok fele jövedelmét. Ehhez csak találni kell egy távoli rokont, aki hajlandó belemenni a dologba vagy hajlandó egy papírt aláírni, amiről azt sem tudja, hogy mi van benne. Az idős embereket könnyű megvezetni.

Azt javaslom a FIDESZ felsővezetésének, hogy még most, a kár előtt vonják vissza a törvényt. És adjanak egy más, fontos feladatot annak az úriembernek, aki elkövette. Pl. lehetne Izlandi nagykövet, az szép ország és jó messze van.

Az ország tökéletesen elboldogult enélkül a törvény nélkül is. Nincsen rá szükség. De tényleg.

1 komment · 1 trackback

Címkék: Politika FIDESZ

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr288875028

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dörnyei József: A szülőtartási törvény – az idei első kegyetlen baklövés 2016.07.08. 16:26:01

A Fideszre nagyon jellemző az, hogy ciklikusan elkövet kegyetlen baklövéseket. Az idén az első a szülőtartási törvény.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2016.07.09. 11:20:26

szerintem a leglobikusabb az lenne, ha mindenféle tartásdíjat megszüntetnének.
süti beállítások módosítása