Migránsok - Megindult a Németek kimenekülése Németországból

2016.05.30. 10:30 :: Dörnyei József

Ezt a cikket már tavaly szeptemberben meg akartam írni, de akkor elmaradt. Annak az volt az akropója, hogy egyszerre 5 nagy cég helyezte át az IT rendszerének egy részét Magyarországra egy migránst befogadó országból. Most már nem csak a cégek menekülnek Németországból, hanem a lakosság is.

Újra elkezdtek betelepülni a Németek Magyarországra. Erre már volt egy példa 2000 környékén, amikor Magyarország élhetőbb volt, mint később az MSZP-SZDSZ koalíció kormányzása során. Az MSZP-SZDSZ koalíció kormányzási idején megállt és meg is fordult a folyamat, a Németek nem jöttek, sokan haza is mentek.

Most Magyarország újra egy élhetőbb ország lett, Németországon pedig kezd elszabadulni a pokol. Magyarország ráadásul a Német "Gestapo" média figyelmének középpontjában áll, ezért minden Német egészen pontosan tudja, hogy hol nincsenek migránsok - ez az ország Magyarország a szemükben. Nem meglepő, hogy az, aki pánikol, Magyarországra menekül.

Magyarország valószínűleg az egyetlen migránsmentes ország az EU-ban, ahol a Németeket szeretik. Minden másik országban utálják őket. Lehet, hogy Magyarországon sem kifejezetten szeretik a Németeket, de inkább szeretik őket, mint nem és biztosan nem utálják őket. Ha egy Német Lengyelországba megy, akkor ott nem szívesen látott betelepülő. Ugyanez igaz Csehországra, Szlovákiára, stb., stb.

Németországban a jelenlegi helyzet csak romlani fog. Nem is kevéssel. A Német rendőrség és a titikosszolgálatok azon része, ami nem migránsok bűncselekményeinek eltusolásával van elfoglalva egyelőre még tudja kezelni a helyzetet. Nem túl jól, de kielégítően.

Könnyen elképzelhető, hogy a migránsok és a terroristák egyre többször áttörik a védelmet. Ebben az esetben komoly és gyakori terrortámadások érik Németországot.

Az is egy lehetséges forgatókönyv, hogy a migránsbűnözés elér egy olyan fokot, ahol már naponta sok száz embert gyilkolnak meg. Nem terrortámadásban, hanem csak úgy. Ahogy pár napja történt egy vasútállomáson. "Ali" leszúr pár embert. "Ali" nem terrorista, csak "isten harcosa", Ha a dolgok elfajulnak, akkor ez a típusú gyilkolás rendszeres és nagy számú lesz.

Aki marad, az abban bízik, hogy Merkelt és embereit előbb-utóbb páros lábbal fogják kirúgni. Egy új kormány hozhat olyan törvényeket, hogy a migránsokat kirúgják Németországból. Akkor minden normalizálódik azonnal. Németországnak erős a befolyása az EU-ban, ha Németország akarja kirúgni a migránsokat, akkor neki azt ezerszer könnyebb lesz, mint Magyarországnak.

Mindkét forgatókönyv lehetséges. Aki menekül Németországból, az attól fél, hogy az első forgatókönyv játszódik le.

A cégek - elsősorban a nem Német cégek szintén a lábukkal szavaznak. A cégek a terrorista támadásoktól tartanak. A migráns bűnözés nem érinti a cégeket. Tavaly kb. augusztusban kezdtek megjelenni azok a projektek, ahol Németországról áttelepítették a cégek IT rendszereinek egy részét más országokba, pl. Magyarországra, de Svájcba és egyéb országokba is. Az IT rendszer a legkritikusabb minden cégnél. Ha nincsen IT, akkor vége a cégnek. Mára a cégek oda jutottak, hogy Németországot egy nem megbízható országnak tekintik. Minden nagy cégnek van egy IT backupja valahol nem Németországban. Sok cég pedig az éles rendszert vitte ki Németországból.

2 komment

Címkék: Magyarország EU Németország Migránsok

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr38757724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2016.05.30. 14:12:37

Az nem lehet hogy az IT-részleg nélkülözhetetlensége miatt kiszámolgatták hogy keleten olcsóbban ki lehet hozni a dolgot (a szakemberek keletről brainstormingolt hányadát nem kell teljesen a nyugati bérekig felhúzni), és ezen kívül tényleg magyarország az egyetlen k-európai hely ahol szeretik a németeket olyan módon hogy a szeretet akkor is biztosan megmarad ha erősödne a nacionalizmus(unk)? A motivációs csomag második fele svájcra is működhet (bár ott meg a migráncsok miatti euro-zóna-összeomlás elleni saját, erős valuta és gazdaság lehet nagy vonzerő).

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2016.05.30. 15:15:39

@Untermensch4:
A szakemberek többsége maradt, csak a server-t hozták el. Szvsz. a költözés költsége több, mint a megtakarítás az olcsóbb ingatlan bérleti díjakon és a portás fizetésén.
Ezért ment több Svájcba, mint Magyarországra.
A server legnagyobb költsége az elektromos áram és az amortizáció. A többi költség is van, csak aránylag alacsony.
süti beállítások módosítása