Politika - Kompromisszum migráns kérdésben

2016.05.05. 14:04 :: Dörnyei József

Az előző cikkemből kiderül, hogy évente €15 Mrd büntetést kell fizetnie Magyarországnak, ha nem fogadja be a várhatóan ránk jutó évi kb. 60K migránst. Ez az összeg nem kifizethető. A nyári népszavazás eredménye az lesz, hogy Magyarország nem fogad be migránsokat. A két esemény eredménye pedig az lesz, hogy muszáj lesz kilépnünk az EU-ból.

Az események lánca arra mutat, hogy Magyarország, ha akar, ha nem, ki fog lépni az EU-ból. Ez szvsz. helyes, de mivel én személy szerint hiszek a demokráciában, ezért én megkérdezném erről a választókat és nem kényszerintézkedésként közölném velük, hogy ez van, ki kell lépni.

A migráns kvóta problémának van Magyarországi megoldása is. Van persze EU szintű megoldása is, de arra hiba lenne számítani, hogy ezt a problémát az az EU megoldja, ami szándékosan előidézte.

Sajnos az EU ellenséggé vált. Úgy viselkedik a tagállamokkal, hogy Európában az államok viselkednek a polgáraikkal, ellenségnek tekintik őket. Ez az Európai kultúrából alapvetően jön, csak ez megint egy olyan dolog, amire senki sem számított. Én is csak utólag vagyok okos, nem láttam ezt a folyamatot előre.

Mindenesetre az teljesen bizonyos, hogy az EU nem fogja megoldani a problémát, tehát vagy megoldjuk mi, vagy ki kell lépnünk az EU-ból.

Mi is meg tudjuk oldani a migráns problémát. A megoldás nem egyszerű, de lehetséges.

A kulcs az, hogy a migránsokat táborokba kell zárni. Nem akarjuk integrálni őket, nem akarunk velük együtt élni, látni sem akarjuk őket.

Ezt meg lehet oldani úgy, hogy az, aki valódi védelemre szorul, az Magyarországon kerül egy zárt táborba.

Az EU és a Magyar jog ezt per pillanat nem engedélyezi, ezért ehhez alkotmányt kell változtatni.

Ami az alkotmányba van beleírva, azt nem vizsgálhatja senki sem, az az alkotmány.

Tehát, amit be kell írni az alkotmányba:

- A Magyar állam kötelessége maximum x menedékkérő számára menedék nyújtása. A maximum számot majd eldönti a parlament. Maximum szám kell, mert 3 és fél milliárd ember él a migránsok forrás országaiban és már írtam egy cikket arról, hogy hány napig bírna Magyarország gondoskodni 3,5 milliárd emberről.

- A menedékkérők a számukra kijelölt táborokban kötelesek maradni, amíg a menedék kérés okafogyottá válik vagy önként elhagyják Magyarország területét.

- A menedék kérők táborban tartózkodása nem minősül Magyarországi tartózkodásnak, tehát nem jogosult a menedék kérő Magyar állampolgárságra soha.

Ez egy kompromisszum. Lesz nálunk is migráns, de zárt táborokban. Ott nem zavarnak senki és nem jelentenek veszélyt a helyi dolgozókon kívül senkire. Ha valamelyiknek nem tetszik a dolog, bármikor távozhat. Ha vége a háborúnak, akkor pedig mindet egyből lehet küldeni haza.

komment

Címkék: EU Politika Migránsok

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr198688804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2016.05.08. 17:12:17

"Maximum szám kell, mert 3 és fél milliárd ember él a migránsok forrás országaiban és már írtam egy cikket arról, hogy hány napig bírna Magyarország gondoskodni 3,5 milliárd emberről."
Ez már első alkalommal is ordas nagy csúsztatás volt de innen látható a számunkra jó megoldás is ami nem igényel sem alkotmánybuzerálást, sem akármilyen jogalkotást. Még rendeletet sem ami esetleg támadási felületet jelentene az eu felőli b@szogatásunkhoz.
A potenciális 5,5 mrd menekült közül kevés akar idejönni és az sem szükséges hogy mind rajtunk keresztül jöjjenek. Akik meg az előző kettőre mégis igen (pont ide akar jönni vagy rajtunk keresztül), az kezelhető probléma. Mármint úgy kezelhető hogy nekünk jó legyen.
Nem kell koncentrációs táborban gondolkodni, a magyar bürokrácia normál működése sokkal gyilkosabb és teljesen "eu-konform" (mert csak annyira bonyolult mint a németeké, azzal az "apró" különbséggel hogy rosszul működik. Nem marad a táborban a delikvens? Semmi gond, ötszáz méterenként megbüntetheti a rendőr hogy nincs érvényes, személyazonosításra alkalmas okmánya. Közterületen vizelés, köztisztasági szabálysértés... stb. Mire elgyalogol így bárhonnan a határig már van is egy köteg csekken 250ezer eurónyi tartozása... Akik meg itt akarnának maradni, a végeérhetetlen menekültügyi ügyintézés közben vagy elvesztik a türelmüket (kisétál, okmány bitte, csekk stb...) vagy van idő kiválogatni azt a keveset közölük akikre tényleg szükségünk van és nem ballaszt. A tömeg nagyja meg át akar jutni az egyik határon lévő "A" pontból "B"-be, a másik határunkra, ez olyan logisztikai probléma ami könnyű. Elég ha informálisan a rendőrök nem akadályozzák meg hogy humanista önkéntesek saját költségükön átsegítsék őket a szebb németországi jövőbe vezető úton. Mivel oda akarnak menni, amint mindenki tudja hogy miről szól a játék, lehet játszani, Merkel mamáék meg egyék meg a willkommenskultur-t amit főztek.
Elég ha a megoldásban részt vevő hatóságoknál alacsonyabb szinteken születik egy-két állásfoglalás (nem is feltétlenül marad írott nyoma), a bürokratikus automatizmusra, a hagyományos magyar rosszindulatra (büntetéscentrikus hatóságok), és a szintén hagyományos kiskapus-kijátszós hajlamra számíthatunk (utóbbi a menekültek átemelésével az eu ellen, a menekülteket átsegítők részéről a kormány ellen nyilvánuland meg), slusszpoénként eközben viktor vagy az utódja mosolyogva mondhatja hogy: "itt kérem jogállam van, nem próbáljuk embertelen eszközökkel bezárni szegény menekülteket és nem akadályozhatjuk meg saját állampolgárainkat hogy segítsenek nekik és stopposként elvigyék őket bárhol az országhatáron belül..." :)
Úgy egyébként a közvetlen eu-s támogatásokon felül (amiből az értelmetlenül elköltött hányadból is csapódik le a gazdaságban) az hogy eu-s vámhatáron belül vagyunk, szintén sokat jelent pénzben. Egyik példa: feltörekvésben jól álló kis magyar oligarcha (főasztali ülőhely az orbán-esküvőn, csak egyik - termékeit a németekhez exportáló - cégéből adózás után 1,2mrd nyereség {vmivel 50% fölötti tulajdoni hányaddal}, a neten fellelhető fényképek róla maximum itt-ott újságban megjelentek amiken a háttérben szerepel és az előtér eseménye miatt nem eltüntethető) csak egy arc a kitudja hányból akinek sok pénzébe fájna az eu-ból kilépnünk. Másik példa: a kínából behozott alkatrészeket itt összeszereltető cég aminek a termék árában a "hozzáadott érték" jelentős részét teszi ki hogy ráírhatja a cuccra: made in eu. Meg annyi életösztön csak van bölcs vezéreinkben hogy nem akarnak a magyar munkaerő-piacra visszatoloncoltatni majd' egymillió olyan magyart az eu-ból aki most köszöni jól van de gyűlöli őket.
süti beállítások módosítása