EU - Érdemes küzdeni vagy most kell kiugrani?

2016.05.04. 14:43 :: Dörnyei József

Az EU migráns büntetést fog bevezetni minden tagország ellen, aki nem hajlandó migránsokat befogadni. Ez egy igen komoly összeg, migránsonként €250K. A pontos részletek még homályosak, de nézzünk meg pár alternatívát, hogy ez mennyibe is kerülne Magyarországnak.

Magyarországnak évente kb. 60K migráns kellene befogadnia a jelenlegi sebesség mellett.

Ha ezt nem tesszük meg, akkor a büntetés mértéke évente 15 milliárd euró. Ez a GDP majdnem pontosan 15%-a. Az EÜ-re a GDP 3%-a jut. Az összeg ennek az ötszöröse.

Magyarország ma évente kb. maximum 3 milliárd euró támogatást kap az EU-tól, ennek a jó része értelmetlen projektekre megy el, tehát ha évi €1 milliárd pozitívum van, akkor az már szerencsés.

Ha kilépnénk az EU-ból, akkor a 3 milliárd támogatás nem lenne és az értelmes €1 milliárd sem.

Ellenben nem kellene egy csomó idióta EU szabályozást betartani, ami szvsz. többe kerül, mint €1 milliárd.

Régen mások voltak a számok, de ma ezek a számok érvényesek.

Magyarországnak nincsen kormányzat - gazdasági oka arra, hogy bent maradjon az EU-ban.

Ha kilépünk, de úgy csatlakozunk helyette, mint pl. Svájc, akkor zéró gazdasági kár éri az országot.

Erre szvsz. 100% esély van, mert az EU vezetését komoly nyomás alá veszik az EU gazdasági szereplői, hogy engedjenek minket Svájci szintre visszacsatlakozni. Aki azt képzeli, hogy ezt bosszúból majd nem engedik meg nekünk, az hazudik.

Szerintem érdemes lenne a fejlemények tükrében nálunk is egy népszavazást tartani a bentmaradásról.

Szvsz. az EU halott. A vezetőségébe hazaárulók fészkelték be magukat és kinyírták az EU-t.

Nem szavad megvárni, amíg Németország újra felgyújtja Európát. Meg fogják tenni, ne legyen efelől senkinek semmi kétsége. Eltéríteni őket erről az útról teljesen reménytelen. Ki kell ugrani és még időben.

Szóval nem migráns befogadásról kell népszavazást tartani a nyáron, hanem a bentmaradásról.

Tudom, hogy a miniszterelnök úr azt gondolja, hogy az EU menthető, de szvsz. érdemes lenne neki is reálisan átgondolni a dolgokat és nem elkövetni a "csatlós" hibát, mint elődeinek. Amikor Németország behülyül és nekiindul a rombolásnak, ki kell térni az útjából és a minimálisra kell szorítani a kárt, ami minket ér.

komment

Címkék: EU Migránsok

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr618685892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása