Gazdaság - Pár szó a panelekről

2016.04.18. 11:40 :: Dörnyei József

A napokban jelentette be a kormány, hogy megszűntetné a paneleket az országban. Ez egy nagyon rossz ötlet. A panelek létezése ugyanis pozitív és nem negatív dolog. Első ránézésre az átlag vagy átlag alatti IQ-val rendelkező szemlélő számára a panelek létezése rossz. Ezért érdemes egy döntés előtt egy "okosabb" embert megkérdezni.

A panelek azért jók, mert ugródeszkát adnak a fiatalok számára. A panel ára kb. a fele, mint a tégla lakásé. Azonos állapotú és fekvésű lakásnál. Ez azt jelenti, hogy egy fiatal képes megvásárolni egy élhető méretű ingatlant, dupla méretűt ahhoz képest, amit tégla lakásból meg tudna vásárolni. Ez teljesen független attól, hogy kp-vel vásárol vagy hitelből, a számára elérhető összegből panelból dupla méretűt tud vásárolni.

10 év múlva, amikor ingatlanra már jóval több pénze lesz, majd átköltözik tégla lakásba vagy családi házba. De ezalatt a 10 év alatt tud nevelni mondjuk 2 gyereket és a harmadikat majd akkor, ha "elfér".

Ha kiszedjük a panel lépcsőt, akkor a fiatalok még később jutnak saját lakáshoz. Ennek az egyik köveztkezménye az lesz, hogy csökken a gyerekvállalás, csökken a született gyerekek száma.

Ami pont az ellenkezője annak, ami a kormánypropagandában szerepel.

A paneleket hőszigetelni kell és semmiképpen nem szabad lebontani, amíg állnak. Hőszigeteléssel a töredékére lehet csökkenteni az energiafogyasztásukat.

Az épületek energia fogyasztása a hőszigeteléstől, a légszigeteléstől és a méretüktől függ.

Ha egy panelt jól hőszigetelünk, jó nyílászárókat szerelünk be, akkor jelentősen jobb lesz az energiafogyasztása, mint egy családi háznak, ugyanis nagyobb méretű. Persze ehhez kell a 12 cm-es szigetelés vagy jobb. Ezt kellene előírni és törvényekkel kikényszeríteni.

komment

Címkék: Gazdaság Energia Építkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr468639148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása